Mobilitetstjänster kan ge hållbarhetsförbättringar på sikt
Hem TRANSPORT Mobilitetstjänster kan nu ge hållbarhetsförbättringar på sikt

Mobilitetstjänster kan nu ge hållbarhetsförbättringar på sikt

Publicerat av: Redaktionen

Bilpooler och andra mobilitetstjänster har stor potential att bidra till hållbarhetsförbättringar om de kombineras med en övergång till eldrift, samåkning och autonom drift.

Dessa nya forskningsrön presenteras under Transportforum av forskarna vid Blekinge Tekniska Högskola, BTH.

–Transportforum är ett viktigt tillfälle för oss och alla våra samarbetspartner att också visa vårt nya beslutsstödsverktyg till ett fullt ut hållbart transportsystem, säger Martin Prieto Beaulieu, projektledare för hållbara transporter vid BTH.

I nära samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor arbetar forskargruppen med systemanalys för att ta ett helhetsgrepp på omställningen till ett attraktivt och hållbart transportsystem. Blekinge används som en första fallstudie. Alla länets kommuner, Länsstyrelse, regionen samt flera företag och statliga myndigheter är involverade.

–En utmaning som vi adresserar på Transportforum och som vi lägger extra fokus på just nu är att kartlägga hur nya mobilitetstjänster kan hjälpa till att påskynda den pågående hållbarhetsomställningen, säger Henrik Ny, hållbarhetsforskare vid BTH.

BTH:s presentation ”Tjänstefierad mobilitet”, hålls fredagen den 17 juni, klockan 08:30–10:00, session 6:8.

Mobilitetstjänster kan ge hållbarhetsförbättringar på siktForskargruppen verkar vid institutionen för strategisk hållbar utveckling vid Blekinge Tekniska Högskola. Forskningen utförs nära privata och offentliga aktörer inom påskyndad omställning till hållbara transport- och energisystem. På Transportforum presenteras resultat från ett av forskargruppens externfinansierade projekt, Vägväljarprojektet, som bland annat finansieras av Energimyndigheten.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>