Hem TRANSPORT MOBILIZE – ETT NYTT VARUMÄRKE DEDIKERAT TILL MOBILITET OCH ENERGITJÄNSTER

MOBILIZE – ETT NYTT VARUMÄRKE DEDIKERAT TILL MOBILITET OCH ENERGITJÄNSTER

Publicerat av: Redaktionen
MOBILIZE – ETT NYTT VARUMÄRKE DEDIKERAT TILL MOBILITET OCH ENERGITJÄNSTER 2

Mobilize EZ-Prototype

Mobilize är en av de fyra nya affärsenheterna som har skapats inom Groupe Renault. Enheten tillhandahåller mobilitet, energi och datarelaterade tjänster till andra varumärken och partners, baserat på klassens bästa ekosystem. Mobilize avslöjar prototypen EZ-1, ett specialdesignat fordon för delad mobilitet i staden.

Mobilize riktar sig till kunder som vill anta en mer hållbar, delad form av mobilitet. Mobilize tillgodoser nya behov och främjar ekosystem med hållbar energi, i linje med Groupe Renaults mål om koldioxidneutralitet och dess ambition att vidareutveckla cirkulär ekonomi.

MOBILIZE, ETT VARUMÄRKE MED ETT UPPDRAG

Mobilize går längre än till bilar. Det erbjuder nya sätt att transportera människor och varor, antingen med eller utan bil. Det nya mobilitetserbjudandet uppfyller förväntningarna hos slutkunder, företag, städer och regionala myndigheter.

Mobilize samlar Groupes Renault-aktiviteter inom mobilitets-, energi- och datarelaterade lösningar samtidigt som vi utnyttjar expertis från RCI Bank & Services. Det hjälper till att främja partnerskap och helt nya öppna ekosystem som ger betydande fördelar när det gäller timing och att skala-upp, samtidigt som det hjälper till att lösa de stora utmaningarna för bilindustrin:

  • Minska klyftan mellan bilanvändning och kostnad eftersom bilar för närvarande står oanvända 90% av tiden
  • Förbättra restvärdet för att förhindra att de nya fordonens värde sjunker med över 50% efter 3 år
  • Bidra till ett nollutsläpps CO2-fotavtryck

Vi är mycket glada över förändringen i bilvärlden som skiftar från ägande till användande, när och var du än behöver det. Utöver fordonsindustrin kommer Mobilize att erbjuda ett brett utbud av innovativa tjänster inom mobilitet, energi och datafält. Med en mängd olika partners är vårt mål att maximera bilanvändningen med förenklade, mer hållbara och tillgängliga mobilitetsresor för människor och varor, samtidigt som miljöpåverkan minskas ”, säger Clotilde Delbos, VD, Mobilize Brand

EN UNIK KOMBINATION AV HÅRD- OCH MJUKVARA, FORDON DESIGNADE FÖR ÄNDAMÅLET OCH TJÄNSTER I ÖPPNA EKOSYSTEM

Mobilize erbjuder flexibla mobilitetstjänster för människor och varor, anpassade till kundernas, företagens och kommunernas förväntningar. Enheten behandlar verkliga frågor och ger sömlösa lösningar som kompletterar traditionellt bilägande. Genom att främja högre användning av varor genom cirkulära och delade ekonomier bidrar Mobilize till en mer hållbar framtid.

Dessutom, med en potential på mer än 6000 Renault-återförsäljare i Europa, kommer Mobilize att kunna erbjuda mobilitetslösningar för användning från en minut till flera år, i samhällen och städer i regionen. Mobilize kommer också att ytterligare utnyttja sin befintliga portfölj av innovativa mobilitets- och energi start ups för att hjälpa till att skapa de bästa lösningarna för sina kunder

Specialdesignade fordon för mobilitetstjänster

Mobilize har starka konkurrensfördelar när man går in på mobilitetsmarknaden genom att utnyttja expertis från Groupe Renault: fordonsdesign och tillverkning samt EV-ledarskap.

Mobilize drar fördelar från dedikerade teknik- och designteam och kommer att komma med en rad specialdesignade fordon. De är avsedda för tung användning, flexibla, robusta och 100% elektriska. De kommer att uppfylla de mest kritiska behoven för ny mobilitet: bildelning, åktur, leverans sista milen in till staden och on demand transit.

Enklare förvärv av bilflotta genom finansieringstjänster

RCI Bank & Services är en privilegierad partner med vilken Mobilize ger enkel tillgång till finansiella lösningar och tjänster, från prenumeration och leasing till pay-as-you-go. På detta sätt kan bilflottans ägarkostnad variera.

Ökad bilanvändning genom mobilitets-, data- och AI-programvaruplattformar

Mobilize utnyttjar Renault Software Factory, Software République och partners för att utveckla ledande algoritmer och databehandlingsprogramvara, vilket möjliggör bättre förutsägelse av användarsidans efterfrågan och bättre fördelning av fordon. Mobilize syftar till att öka bilanvändningen med minst 20%.

Underhålls- och återvinningstjänster för bildelningsflottor

När våra fordon inte längre är lämpliga för användning kommer de att tas om hand av våra underhålls- och återvinningstjänster på Renault Re-Factory. När batterier i elfordon inte längre är lämpliga för fordonsanvändning kommer Mobilize att återvinna dem och ge dem ett nytt liv som en stationär energikälla.

ETT COMMITMENT FÖR KOLDIOXIDNEUTRALITET, CIRKULÄR EKONOMI OCH UTÖKAD FORDONSLIVSCYKEL

Mobilize bygger på Groupe Renaults starka EV-expertis, särskilt när det gäller batterilivslängd.

Mobilize investerar i att utveckla ett energi-ekosystem som innehåller smarta laddningslösningar och avancerade energilagringslösningar för att driva energiövergången. Det erbjuder en kombination av lösningar som kan integreras i Smart Islands, distrikt eller andra stadsplaneringsprojekt för att hjälpa dem att nå koldioxidneutralitet.

För att ytterligare förbättra den elektriska mobiliteten erbjuder Mobilize lösningar för att underlätta elbilsladdning. Mobilize utvecklar därför ett laddningskort för kunder som enkelt kan hitta offentliga laddpunkter och betala med en enda betalningslösning över hela Europa. För kunder med EV- och PHEV-flottor kommer Mobilize att arbeta genom sitt dotterbolag Elexent för att erbjuda enkel åtkomst till laddningsinfrastrukturlösningar i hela Europa.

MOBILIZE EZ-1: EN PROTOTYP DESIGNAD FÖR DELAD MOBILITET

EZ-1-prototypen är ett symboliskt fordon från varumärket Mobilize. Det förkroppsligar varumärkets designvision: service i hjärtat av fordonsdesign. EZ-1 är en ny urban mobilitetslösning som är utformad för gemensamt bruk. Som sådan kommer EZ-1 att marknadsföras på ett innovativt sätt: användarna betalar bara för vad de använder, när det gäller körtid eller körsträcka. Fordonet är anslutet: det kommer med nyckelfri åtkomst och interagerar med användare via sin smartphone.

EZ-1 är ett kompakt och smidigt elfordon för 2 personer. Dess arkitektoniska modell innebär att fordonet bara är 2,3 meter långt och har ett minimalt fotavtryck. Glasdörrar från topp till tå ger EZ-1-användare en obegränsad utsikt över det omgivande stadslandskapet. Smidig, dynamisk och inkluderande, det smälter in i stadsvärlden.

EZ-1-prototypen har ett innovativt batteribytes-system. Ett alternativ till den traditionella laddningsinfrastrukturen, det betyder att fordonet kan användas direkt.

EZ-1 är byggd enligt principerna för cirkulär ekonomi. Tillverkad med 50% återvunnet material, kommer det att vara 95% återvinningsbart i slutet av sin livscykel tack vare anläggningar på Flins Re-Factory.

EZ-1-prototypen är en mobilitetsenhet som kommer att smälta in i staden. Smidig, dynamisk och inkluderande, det är symboliskt för det nya varumärket Mobilize. Det är ett levande, förkroppsligat fordon som följer användarna i deras livsstilsförändring mot mer effektiv och ansvarsfull mobilitet ”, säger Patrick Lecharpy, chef för Mobilize Design

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>