Hem NYHETER Innovationsledare och mötesritare ska få företag att spurta mot globala målen för hållbar utveckling

Innovationsledare och mötesritare ska få företag att spurta mot globala målen för hållbar utveckling

Publicerat av: Redaktionen
Innovationsledare och mötesritare ska få företag att spurta mot globala målen för hållbar utveckling 2

Hållbarhetssprint kallar Linda Fragner och Frida Panoussis konceptet som ska få företag att accelerera sitt hållbarhetsarbete och bidra till Globala Målen för hållbar utveckling. Foto: Rickard Wicklund

Linda Fragner och Frida Panoussis hittade varandra på nätverket LinkedIn i början av hösten 2020, hade några videomöten och sen gick det snabbt. Nu driver de företaget Upgreen tillsammans för att hjälpa företag att accelerera sitt hållbarhetsarbete med hjälp av workshopping, visualisering och experimenterande.

Kundernas, medarbetarens och omvärldens förväntningar på att företag faktiskt ska bidra till en mer hållbar framtid ökar exponentiellt och allt fler företag ställer om sitt företag och uppdaterar sina affärsmodeller för att vara relevanta och konkurrenskraftiga.

”Hållbarhetssprint” kallar de deras koncept som bygger på snabbrörliga metoder från Google och som ska få företag att våga – börja – göra.

Vad är en Hållbarhetssprint?

– En Hållbarhetssprint utgår från Globala Målen för hållbar utveckling, den ultimata katalysatorn för innovation och affärsutveckling, och rymmer allt det som vi tror är nyckeln för att hjälpa företag att snabbt ställa om. Att skapa en trygg miljö för att våga testa och experimentera, visualisering för tydlig kommunikation och decentralisering av innovation för att släppa fram fler idéer, förklarar Linda Fragner som är certifierad Google Design Sprint Facilitator och senast kommer från en roll som innovationsledare på Vattenfall.

– Det handlar om att släppa loss medarbetares idéer kring hur just deras bolag kan bidra till en mer hållbar framtid. Och sen snabbt ge dessa idéer liv med hjälp av prototypande för att säkerställa att dom inte försvinner i röran av möten, processer, dokumentation och internpolitik, berättar Frida Panoussis, Graphic Recorder och mötesritare.

När Linda och Frida träffades uppstod ljuv musik och de möttes i en gemensam vision om att ”göra något” och bidra till en mer hållbar värld.

– Till 2030 ska vi ha halverat koldioxidutsläppen och uppfyllt Globala Målen – så vi har inget att vänta på! Vi har inlett ett samarbete med det svenska företaget We Don’t Have Time, som är ett nätverk för alla som vill medverka till att bekämpa klimatförändringarna och är med i A Sustainable Tomorrow, en mötesplats med målet att få hållbarhet att hända berättar Linda Fragner, som ligger bakom konceptet Hållbarhetssprint.

-Som workshoppers brinner vi för att lyfta fram olika perspektiv och leda en grupp människor mot gemensamma mål på ett sätt som skapar delaktighet, ägarskap och kreativitet hos alla deltagare. Våra största utmaningar; klimathotet, jämställdhet, fattigdom, och bevarande av den biologiska mångfalden måste lösas av många och alla företag måste bidra med sin “pusselbit”, menar Linda och Frida.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>