Naturskyddsföreningen erhåller utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn 2019
Hem HÅLLBAR EKONOMI Naturskyddsföreningen erhåller utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn 2019

Naturskyddsföreningen erhåller utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn 2019

Publicerat av: Redaktionen

För 18:e året i rad arrangerar PwC utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn.

Utmärkelsen delades ut på Ideellt Forum som årligen anordnas av Ideell Arena i samarbete med PwC och Swedbank.

Naturskyddsföreningen hade den bästa redovisningen och fick ta emot utmärkelsen 2019.

Organisationen prisas bland annat för en redovisning som ger tydlig information, är naturlig och lätt att följa och har en tilltalande formgivning. Naturskyddsföreningen lyfter organisationens historia, ändamål och verksamhet samtidigt som de lyckas vara folkbildande i sitt innehåll.

Naturskyddsföreningen erhåller utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn 2019

Ann-Katrin Bergström och Hanna Berheim Brudin, Naturskyddsföreningen.

I snart två decennier har PwC erhållit och granskat ett stort antal nominerade årsredovisningar och har varje år utsett ca tio finalister. En oberoende jury beslutar sedan vilken av dessa som är den bästa redovisningen inom den ideella sektorn. Genom att lyfta fram goda exempel och peka på konkreta förbättringsområden är målsättningen med utmärkelsen att inspirera organisationer till att ytterligare utveckla sin redovisning.

Vi är stolta över årsredovisningen och vad vi och våra kollegor har åstadkommit. Den visar verkligen bredden på den otroligt viktiga verksamhet som vi bedriver. De senaste åren har vi valt att utveckla vår redovisning genom att än mer betona den globala dimensionen. Förutom att vi kopplar varje del av vår verksamhet till de globala målen lyfter vi också våra samarbetsorganisationer, som jobbar med knappa medel och under stor utsatthet runt om i världen.

Vi är också nöjda med att ha lyckats beskriva de stora miljöutmaningarna – och samtidigt peka på viktiga segrar som vi har vunnit. Tack vare engagemanget från våra 231 000 medlemmar har vi verkligen kraft att förändra, berättar Ann-Katrin Bergström, Grafisk projektledning och produktion och Hanna Berheim Brudin, Kommunikationschef på Naturskyddsföreningen

Årets redovisning i den ideella sektorn – juryns motivering:

” Årets vinnande redovisning ger en bra och tydlig information, är lätt att förstå och har en tilltalande formgivning. Från första början ges en föredömlig översikt av organisationens historia, ändamål och verksamhet. Redovisningen är naturlig och lätt att följa utan att behöva peka ut den ”röda tråden” för läsaren. Även om vi gärna hade sett en tydligare redovisning av vad föreningen och det lokala medlemsaktiviteterna bidragit med så visar årets redovisning på ett förtjänstfullt sätt upp hur strategier och sakområden kombineras med mål och resultatuppföljning. Sammanfattningsvis en redovisning som ger bra och viktig information samtidigt som den lyckas med att vara folkbildande i sitt innehåll.”

Följande sju organisationer gick vidare till finalen i Årets redovisning i den ideella sektorn:

* Hungerprojektet >>
* Naturskyddsföreningen >>
* Plan Sverige >>
* Radiohjälpen >>
* Rädda Barnen >>
* Svenska Kommunalarbetareförbundet >>
* Svenska Afghanistankommittén >>

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>