Hem NYHETER Nestlé samlade toppanel för att diskutera hållbara förpackningar

Nestlé samlade toppanel för att diskutera hållbara förpackningar

Publicerat av: Redaktionen

Nestlé samlade toppanel för att diskutera hållbara förpackningar 3

Hur kan vi öka användningen av återvunnen plast i livsmedelsförpackningar utan att äventyra livsmedelskvaliteten och säkerheten? Det var temat för dagen när Nestlé Norden och Norner, en global marknadsledare inom industriella FoU-tjänster inom polymerer, tillsammans anordnade ett webinar.

Gårdagens webinar, det första i sitt slag för Nestlé Norden, hade som mål att diskutera de utmaningar och möjligheter livsmedelsindustrin står inför i övergången till återvunnen plast i förpackningar.

– Intresset för vårt webinar har varit imponerande, likaså engagemanget. Vi hade mer än 120 deltagare som närvarade, jämnt fördelade mellan de nordiska länderna, bestående av livsmedelsproducenter, detaljister, specialister, branschorganisationer, civilsamhällsorganisationer och politiker. Vi på Nestlé är övertygade att affärsverksamheten ska vara en force for good, och samarbete är en viktig accelerator. Vårt webinar fungerade som en bra arena för att dela kunskap och diskutera ett högaktuellt ämne, säger Axel Heiberg-Andersen, moderator för webbseminariet på Nestlé.

Birgitte Krenk, nordisk hållbarhetschef på Nestlé, inledde genom att introducera Nestlés klimatåtagande som säger att Nestlé är fast beslutet att vara ett netto-utsläppsfritt företag år 2050. Hon presenterade sedan några av Nestlés konkreta åtgärder i Norden för att minska, återanvända och återvinna plastförpackningar.

Johannes Weber, chef för europeiska frågor på Nestlé, beskrev det nya politiska landskapet och hur EU arbetar för att uppnå koldioxidneutralitet fram till 2050. Han presenterade de nuvarande och kommande lagstiftningsprocesserna om förpackningar och olika initiativ för att reducera mängden plastförpackningar inom unionen. Weber betonade vikten av ett helhetsperspektiv och att se till hela värdekedjan; när en produkt har lanserats på marknaden måste det vara möjligt att återvinna den överallt, och inte bara i ett enskilt land.

Ole Jan Myhre, marknadschef på Norner, diskuterade hur man uppnår återvunnen livsmedelsplast och tittade på de olika hinder och möjligheter som industrin kommer att möta i samband med övergången.

Dr Christian Detrois, hållbarhets- och förpackningschef på Nestlé i Europa, Nordafrika och Mellanöstern presenterade hur Nestlé arbetar för att skapa en marknad för återvunnen plast för livsmedel och drog slutsatsen att efterfrågan skapar marknaden – Nestlé har därför åtagit sig att köpa sin andel och hjälpa till att stötta ett flertal infrastrukturprojekt. Detrois betonade också livsmedelssäkerhet som företagets högsta prioritet.

Presentationerna följdes upp av en Q & A-session med högt engagemang.

Nestlé gör framsteg mot att nå en avfallsfri framtid och har åtagit sig att 100% av förpackningarna ska vara återvinningsbara eller återanvändbara år 2025. Flera globala åtaganden har redan implementerats för att nå dit, inklusive eliminering av icke-återvinningsbar plast. År 2019 var cirka 87% av Nestlés totala mängd förpackningar återvinningsbar eller återanvändbar och 66% av mängden plastförpackningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>