Ny chef för Hållbara Investeringar i Storebrand
Hem NYHETER Ny chef för Hållbara Investeringar i Storebrand Asset Management

Ny chef för Hållbara Investeringar i Storebrand Asset Management

Publicerat av: Redaktionen
Ny chef för Hållbara Investeringar i Storebrand

Kamil Zabielski, Storebrand Asset Managements nya chef för hållbara investeringar

Storebrand Asset Management har rekryterat Kamil Zabielski till rollen som chef för hållbara investeringar. Han kommer närmast från en motsvarande position på norska Garantiinstituttet för eksportkreditt (Giek).

– Vi är väldigt glada över att få Kamil till i teamet. Han tar med sig värdefulla erfarenheter och kunskaper inom hållbara investeringar som vi är övertygade kommer att stärka oss. Hans internationella erfarenheter är också mycket relevanta när vi nu fortsätter att stärka vår position utanför hemmamarknaderna i Norge och Sverige, säger Jan Erik Saugestad, VD för Storebrand Asset Management.

De senaste tio åren har Zabielski arbetat för norska GIEK (Garantiinstituttet for eksportkreditt) i flera olika roller, bland annat som specialist inom mänskliga rättigheter, duediligence, och de senaste fem åren som chef för deras hållbarhetsteam. Han har även erfarenhet från norska Etikkrådet (Statens Pensjonsfond Utland).

– Storebrand Asset Management är en av de främsta aktörerna inom hållbara investeringar i Norden och har stor potential att växa ytterligare. Storebrand har haft ledartröjan under många år men det arbetet som görs är mer aktuellt än någonsin. Teamet som jag kommer att ingå i är oerhört kompetent och erfaret vilket gör att jag ser mycket fram emot att komma igång och fortsätta resan tillsammans med dem, säger Kamil Zabielski, Storebrand Asset Managements nya chef för hållbara investeringar.

– Intresset för hållbara investeringar ökar hela tiden hos både privatpersoner och professionella investerare men också hos myndigheter och bolagen själva. Utöver djup kunskap om hållbarhet krävs det därför innovation och att kunna tänka utanför boxen, tillägger Zabielski.

Zabielski är kanadensisk medborgare och är utbildad inom både internationell rätt och mänskliga rättigheter vid den juridiska enheten på Universitetet i Oslo.

Zabielskis tillträder sin tjänst den 1 februari 2021.

SPP Fonder är en del av Storebrand Asset Management 

 

Ny chef för Hållbara Investeringar i Storebrand Asset Management 2

Kamil Zabielski, Storebrand Asset Managements nya chef för hållbara investeringar och Jan Erik Saugestad, vd Storebrand Asset management. (Foto: Lise Eide Risanger)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>