Nu rullar Carlsberg Sveriges första elektrifierade lagertransporter
Hem TRANSPORT Nu rullar Carlsberg Sveriges första hållbara elektrifierade lagertransporter

Nu rullar Carlsberg Sveriges första hållbara elektrifierade lagertransporter

Publicerat av: Redaktionen

I veckan går startskottet för Carlsberg Sveriges elektrifiering av de tunga transporterna mellan bryggeriet och externlagret i Falkenberg.

Den hållbara transportlösningen har tagits fram tillsammans med teknikföretaget Einride.

Carlsberg Sverige jobbar kontinuerligt för att minska koldioxidavtrycket i alla delar av verksamheten. Nu tas nästa steg genom att elektrifiera transporterna mellan bryggeriet i Falkenberg och det externlager som ligger vid E6:an, knappt 10 km från bryggeriet. Satsningen är en viktig del i Carlsberg Sveriges strävan mot en fossilfri logistikkedja och kommer ge en årlig minskning på 80 ton koldioxid.

– Vi vill ständigt utmana oss själva att hitta nya möjligheter att förändra verksamheten till det bättre. Och vi är stolta över att vi, tillsammans med Einride, nu introducerar en hållbar transportlösning som kommer hjälpa oss att minska vår klimatpåverkan, säger Peter Hammarstedt, VD Carlsberg Sverige.

Nu rullar Carlsberg Sveriges första elektrifierade lagertransporterEinrides transportlösning inkluderar elektriska lastbilar, mjukvara och laddningsinfrastruktur. Den kommer bidra till en väsentlig minskning av koldioxidavtrycket jämfört med tidigare, då transportsträckan gått med diesellastbil.

– Det är fantastiskt kul att nu rulla igång tillsammans med Carlsberg Sverige. Det här är bara ett första steg i ett långsiktigt och ambitiöst partnerskap för att minska Carlsbergs transportutsläpp med 93 procent jämfört med diesel, säger Robert Ziegler, General Manager för Europa på Einride.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>