Ny tjänst hjälper AWS-kunder mäta och minska koldioxidutsläpp
Hem MILJÖ Ny tjänst Customer Carbon Footprint Tool hjälper AWS-kunder mäta och minska koldioxidutsläpp

Ny tjänst Customer Carbon Footprint Tool hjälper AWS-kunder mäta och minska koldioxidutsläpp

Publicerat av: Redaktionen

AWS har lanserat Customer Carbon Footprint Tool, ett verktyg som låter kunder mäta miljöpåverkan från deras IT-hantering i molnet.

Hållbarhet fortsätter vara en nyckelfråga för verksamheter världen över.

Att hantera sin IT så energieffektivt som möjligt bidrar både till en bättre värld och ger konkreta ekonomiska fördelar. Ett stort datacenter kan med moderna tekniska lösningar för drift och kylning kraftigt minska den elförbrukning som verksamheter behöver ta i anspråk, samtidigt som det är möjligt att reglera varifrån elektriciteten kommer.

Nu finns en ny tjänst som låter företag själva beräkna miljövinsterna.

“Efter att jag delade information om AWS ambitioner för nollutsläpp svarade våra kunder med att de har liknande egna mål för den egna verksamheten, och att de vill veta mer om sitt eget koldioxidutsläpp i molnet.” säger Jeff Barr, chief evangelist på AWS.
För att hjälpa sina kunder få en effektiv överblick över sina utsläpp, och utrymme för förbättring, togs den nya funktionen Customer Carbon Footprint Tool fram. AWS-användare kan nu mäta vilka utsläpp deras verksamhet i molnet genererar månadsvis, per kvartal och årligen. Andra parametrar inkluderar möjlighet att spåra sina utsläpp baserat på vilka regioner man är verksam i och vilka typer av tjänster som används. Det är också möjligt att mäta skillnaden mellan förbrukningen i AWS moln med motsvarande datahantering i ett privat moln.

För det finns skillnader. Enligt data publicerat av 451 Research kan AWS kunder sänka koldioxidutsläppen med upp till 88 procent genom att utnyttja skalfördelarna med AWS datacenter. Amazon Web Services och moderföretaget Amazon har ett starkt hållbarhetsfokus, bland annat genom stora investeringar i förnybar energi runt om i världen. Koncernen är också medgrundare till The Climate Pledge som arbetar mot nollutsläpp till 2040 – tio år innan målet Parisavtalet har satt upp.

Ny tjänst hjälper AWS-kunder mäta och minska koldioxidutsläpp”Om du är en AWS-kund så kan du redan se skillnaden som vår målsättning att sänka utsläpp och uppnå 100% förnybar energiförbrukning gjort. Vi förväntar oss att gå i mål redan 2025”, säger Jeff Barr.

Funktionen är kostnadsfri och finns redan tillgänglig för AWS kunder. De mätbara utsläppen som statistiken i Customer Carbon Footprint Tool bygger på tillhör två kategorier. Den första är växthusgaser genererade av företagsägda enheter, som exempelvis transportfordon. Den andra kategorin omfattar utsläpp genererade genom köpta tjänster så som elektricitet, uppvärmning eller nedkylning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>