Ny webb för smarta och hållbara affärer i Örebro län
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Ny webb för smarta och hållbara affärer i Örebro region

Ny webb för smarta och hållbara affärer i Örebro region

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras en ny webbplats där upphandlare och privatpersoner enkelt får koll på företag som arbetar med sociala och miljömässiga mål i Örebro län.

Den nya digitala plattformen självklart.nu ska underlätta för länets sociala företagare att fortsätta göra nytta för samhället, sina kunder och sig själva.

Webbplatsen är en av flera stödåtgärder som Region Örebro län satsat på med anledning av pandemin. Den kommer att uppdateras kontinuerligt och fyllas på med fler sociala företag.

www.självklart.nu

Webbplatsen består av tre delar; information om socialt företagande, lyckade och inspirerande exempel på affärer mellan offentlig verksamhet och sociala företag samt ett register över sociala företag som vill och kan göra affärer i Örebro län.

De sociala företagen är en viktig del av näringslivet och de kan spela en nyckelroll i några av de samhällsutmaningar vi står inför. Därför har Region Örebro läns tillväxtnämnd och kulturnämnd tillsammans finansierat satsningen och gett Coompanion Mälardalen i uppdrag att utveckla och förvalta den nya webbplatsen:

– Vår förhoppning är att upphandlare inom kommuner och näringsliv ska få upp ögonen för möjligheten att göra mer medvetna val när det är dags för affärer, säger Johan Larsson, rådgivare Coompanion Mälardalen.

Ny webb för smarta och hållbara affärer i Örebro län

Andreas Molin, som är rådgivare för sociala företag inom Karlskoga kommun sedan flera år, menar att webbplatsen är efterlängtad:

– Den här nya tjänsten tror jag verkligen är ett bra sätt att lyfta fram dessa samhällsnyttiga verksamheter. Här blir det enkelt för beställare och upphandlare inom det offentliga att både hitta företagen och att se hur andra har gjort när de har köpt tjänster och produkter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>