Bengt Dahlgren Göteborg förstärker satsningen på innovation, digitalisering och hållbarhet
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Bengt Dahlgren Göteborg förstärker satsningen på innovation, digitalisering och hållbarhet

Bengt Dahlgren Göteborg förstärker satsningen på innovation, digitalisering och hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Med start andra halvåret 2021 har Bengt Dahlgren Göteborg ytterligare förstärkt sin satsning på innovation, digitalisering och hållbarhet.

Inledningsvis innebär det att innovationsteamet breddas med fler kompetenser.

Patrick Liljeroth, som sedan tidigare är bolagets IT-chef, tar framöver även tar rollen som team manager för teamets breddning inom innovation, digitalisering och hållbarhet. Samtidigt ansluter Maria Perzon, koncernens Hållbarhetsansvariga och senior miljökonsult, och förstärker därmed ytterligare upp gruppens fokus på hållbara affärer med sin mångåriga erfarenhet ifrån branschen.

”Jag ser fram emot att, tillsammans med teamet, fortsätta jobba med Bengt Dahlgren Göteborgs utveckling inom innovation, digitalisering och hållbarhet och framför allt inkorporera dessa områden än mer i varandra och vidare i kärnverksamheten. Att tänka och agera hållbart är en knäckfråga för allas vår framtid och hållbara innovationer innefattas dels i de globala målen och är dels en förutsättning för att utveckla branschen i rätt riktning.” – Patrick Liljeroth, Team manager.

Bengt Dahlgren Göteborg förstärker satsningen på innovation, digitalisering och hållbarhetOch det är inte bara organisatoriskt det händer saker; gruppen har just nylanserat bolagets innovationsstrategi samt interna innovationsprocess, och kommer att fortsätta sprida information omkring det under hösten. Ytterligare ett exempel på något som hösten bjuder på är att gruppen kommer att starta upp ett projekt kring data-användning i öppna plattformar för fastighetsautomation. Detta i syfte att optimera användningen byggnadens tekniska system.

Fler spännande saker är i görningen, och information om dem kommer med tiden.

”Vi fortsätter öka våra färdigheter i att tänka och göra nytt, det är ett måste för att fortsätta vara i framkant och vara relevant för våra kunder. IPCC:s senaste rapport visar att vi alla måste ta större ansvar för vårt klimat. Vi vet hur vi bygger innovativt hållbara byggnader, och vill bidra till att sprida den kunskapen i praktiken. Vi inser också att utveckling gör vi bäst tillsammans med fler aktörer. Därför är vi alltid öppna för samtal om hur vi ska ta nästa steg. Tillsammans.” – Pernilla Nordström tf, VD.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>