Nya Opel Movano-e – 100 % eldriven utan kompromisser
Hem TRANSPORT Nya Opel Movano-e – 100 % eldriven utan kompromisser

Nya Opel Movano-e – 100 % eldriven utan kompromisser

Publicerat av: Redaktionen

Klassledande: Hög lastförmåga i flera utföranden.


Utan kompromisser: Nyttja Movanos kapacitet med en 100 % eldriven motor.
Högteknologisk: Med flera assistanssystem och uppkopplingsmöjligheter.
100 % elektrisk: Nya Movano-e fulländar Opels eldrivna modellprogram av transportbilar.

Opel har nu presenterat nya Movano-e – Opels första helt eldrivna transportbil i det stora segmentet. Nya generationen Movano, som erbjuds med både förbränningsmotor och eldrift, gör Opel mycket konkurrenskraftiga i detta stora segment av transportbilar och ger kunder möjligheter att själva välja drivlina.

– Med nya Opel Movano-e är vårt eldrivna modellprogram av transportbilar komplett. Våra kunder kommer därmed kunna frakta och transportera helt utsläppsfritt. Vi är övertygade om att denna nya generation av Movano kommer att bli en framgång på transportbilsmarknaden, säger Michael Lohscheller, VD för Opel.

Klassledande egenskaper

Nya Movano-e erbjuds i fyra längder och tre höjdutföranden, vilket ger en lastvikt på 2,8–4 ton och en lastkapacitet på 8–17 kubikmeter. I den högsta versionen är de bakre lastdörrarna 2,05 meter höga, vilket är klassledande i segmentet.

Elmotorn i nya Opel Movano-e har en styrka på 90 kW (122 hk) och ett vridmoment på 260 Nm. Beroende på version kan kunder välja mellan ett batteri på 37 eller 70 kWh, vilket ger en räckvidd på 117 och upp till 224 km enligt WLTP. Batteriet i nya Movano-e är även smart placerat under lastutrymmet för att inte inskränka på den invändiga volymen, samtidigt som det underlättar stabiliteten under körning.

Teknik och uppkoppling

Med de allra senaste förarassistanssystemen får både förare och passagerare en trygg och komfortabel upplevelse i nya Opel Movano-e. Systemen inkluderar allt från dödavinkelvarnare till Automatic Safety Brake och Hill Descent Control.

Nya Movano-e erbjuder också de senaste uppkopplingsmöjligheterna för att underlätta varje resa. Med OpelConnect och appen MyOpel är det enkelt att få information om körning, räckvidd, service och annat som underlättar ägandet av en elektrisk transportbil.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>