Nytt rekordår och ny delägare i Sporthyra
Hem MILJÖ Nytt rekordår och ny delägare i Sporthyra

Nytt rekordår och ny delägare i Sporthyra

Publicerat av: Redaktionen

Vintersäsongen 2018/2019 var ännu en rekordsäsong för Sporthyra och uthyrningsbolaget växte med över 35 procent på den svenska marknaden.

Nytt rekordår och ny delägare i SporthyraNu breddas ägarbilden med venture cap bolaget Renevatio för att accelerera tillväxten både i Sverige och i nya marknader utomlands.

Sporthyra är den första sportkedjan i Sverige som hyr ut sportutrustning i storvolym, istället för att sälja i nyskick. Kunderna hyr utrustning såsom alpin- och längdskidor, skridskor och takboxar, under såväl kortare som längre perioder, från en dag till en hel säsong. På så vis kan högkvalitativ sportutrustning erbjudas till låga priser samtidigt som företaget bidrar till minskad klimatpåverkan, detta genom att tiotusentals kunder hyr sin utrustning istället för att köpa ny. Sedan starten år 2013 har fem Sporthyrabutiker etablerats och verksamheten växer fort, över 35 procent på årstakt.

– Vi märker en kraftig ökning i intresset för att hyra utrustning och ser tre tydliga kundkategorier. De som hyr till hela familjen sparar tusentals kronor varje år genom att inte köpa ny utrustning till de ständigt växande barnen, de som är riktiga prylnördar och vill ha det senaste inför varje säsong, och slutligen den växande kundgrupp som vill göra ett medvetet miljöval genom att välja att hyra utrusning istället för köp av nya prylar, säger Erik Liljeberg, grundare och marknadschef för Sporthyra i Norden AB.

Efter ännu en rekordsäsong 2018/2019 tar Sporthyra nu in venture cap-bolaget Renevatio som ny delägare för att skapa förutsättningar för en snabbare expansion. Med bland annat Golfhäftet och OnTee i portföljen har Renevatio erfarenhet från växande bolag inom sportbranschen.

– Med ytterligare finansiella muskler kan vi på allvar utmana de större spelarna i sportbranschen med vår helt unika affärsmodell. Att vi ligger rätt i tiden vet vi och nu måste vi snabbt skala upp för att möta den stora och växande efterfrågan, säger Erik Liljeberg.

Magnus Jopevi, VD på Renevatio tillägger:

– Sporthyra har redan bevisat att uthyrningsmodellen fungerar i stor skala inom sporthandeln och vi ser att uthyrning generellt sett växer inom alla marknader och segment. Sporthyra har hittat formeln som förenar ett hållbarhetstänk i både ekonomi och miljö. Vi ser fram emot en spännande tillväxtresa med Sporthyras starka team.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>