Onlinebaserad IT-partner Dustin hjälper företag att mäta sin klimatpåverkan – lanserar koldioxidräknare
Hem MILJÖ Onlinebaserad IT-partner Dustin hjälper företag att mäta sin klimatpåverkan – lanserar koldioxidräknare

Onlinebaserad IT-partner Dustin hjälper företag att mäta sin klimatpåverkan – lanserar koldioxidräknare

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux, en koldioxidräknare som ska underlätta för företag att få bättre koll på sina IT-produkters klimatavtryck.

– Det kan vara svårt att få en överblick över sin egen klimatpåverkan och att veta vad man ska göra för att minska den, inte minst för många små och medelstora företag som inte har den typen av resurser.

Med koldioxidräkanaren vill vi göra det lättare att förstå och få en överblick över IT-produkternas klimatpåverkan.

Onlinebaserad IT-partner Dustin hjälper företag att mäta sin klimatpåverkan – lanserar koldioxidräknareNär man har kunskap kan man också börja agera, säger Pontus Cederberg, ansvarig relationsförsäljning SMB Norden, Dustin.

Koldioxidräknaren är en gratistjänst som är tillgänglig på Dustins hemsida. Den är enkel att använda och genom att klicka i vilken typ av IT-produkt samt antal får man direkt en uppskattning av sina IT-enheters koldioxidavtryck under hela livscykeln.

– Vår ambition är att ha noll klimatpåverkan i värdekedjan år 2030 och vara helt cirkulära. Ett av stegen mot målen är att driva utvecklingen framåt i hela värdekedjan genom att till exempel hjälpa våra kunder att minska sina utsläpp. Vi ser att koldioxidräknaren är en möjlighet till det och visar dessutom att det går att minska klimatpåverkan genom exempelvis återtagstjänster, återanvändning och val av miljömärkta IT-produkter, säger Pontus Cederberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>