Hem MILJÖ Pandemin accelererar Doconomys expansion. +100 banker och bolag från hela världen i partnersamtal för att möta kundernas krav på hållbarhet

Pandemin accelererar Doconomys expansion. +100 banker och bolag från hela världen i partnersamtal för att möta kundernas krav på hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen
Pandemin accelererar Doconomys expansion. +100 banker och bolag från hela världen i partnersamtal för att möta kundernas krav på hållbarhet 2

Mathias Wikström, VD för Doconomy

Graden av ansvarstagande och behovet av transparens växer nu bland såväl konsumenter som företag.

Inte minst bland de mest progressiva bankerna. Nya undersökningar visar att så många som två tredjedelar av befolkningen tror att klimatförändringarna kan vändas genom hur vi människor agerar* och konsumenter vill medverka till en hälsosammare värld både i sin vardag och genom att låta deras pengar verka för en mer hållbar framtid.

I det nya normala har Åland Index, för att bidra till en återuppbyggnad av en sargad värld,på kort tid positionerat sig som den ledande indexlösningen för utsläppsberäkningar av koldioxid vid betalningar och finansiella transaktioner. Redan nu förser Doconomy banker i Sverige, Finland, Danmark, Italien, Norge och USA med möjligheten att engagera sina kunder i dagliga val med positiv påverkan.

”För att möta det globala intresset för Doconomys nuvarande tjänster och bolagets innovationsplaner utsåg årsstämman tre nya styrelseledamöter. Vi är glada att ha Grace Francis, Erik Gutwasser och Carsten Kengeter ombord och tacksamma för deras stora engagemang och erfarenhet när vi accelererar våra insatser för att framtidssäkra vår planet. Med Veronica Augustsson som styrelseordförande därtill är vi väl positionerade för att leverera på vår höga ambition”, säger Mathias Wikström, VD för Doconomy.

Som ny VD ersätter Mathias Wikström Nathalie Green som fokuserar på den fortsatta utvecklingen av de digitala banktjänsterna i DO. Utöver det har Helena Mueller utsetts till chef för Åland Index Solutions för att möta det globala intresset från banker som vill ge sina kunder både mätbarhet och verktyg för att kunna skapa positiv förändring. Avslutningsvis har Johan Pihl utsetts till innovationschef för att leda Doconomys utveckling av innovation och produktutveckling.

”Förtroendet att leda Doconomys styrelse är verkligen spännande och utmanande. Som styrelseordförande är det oerhört inspirerande att mer än 100 modiga och ambitiösa bolag runt om i världen för dialog med Doconomy om partnerskap. Bolag som vill möta sina kunders ökande engagemang i klimatfrågan. Den nya styrelsen, med sin breda internationella erfarenhet, kommer med alla medel stötta teamet på vägen framåt” säger Veronica Augustsson, Doconomys styrelseordförande.

Doconomys styrelse:

Veronica Augustsson, tidigare VD för Cinnober, medgrundare av 7Ridge, som investerar i teknikbolag inom finansiella tjänster, och rankad bland de 50 mäktigaste kvinnorna inom fintech.

Grace Francis, ansvarig för CX på Droga5 London, en del av Accenture Interactive. Grace Francis ingår dessutom i The Accenture Sustainability Committe.

Erik Gutwasser, regionchef för Mastercard i Norden och Baltikum, det mest innovativa och avancerade området i världen inom betalningslösningar.

Carsten Kengeter, privatinvesterare.

Johan Pihl, grundare och Innovationschef på Doconomy med focus på utveckling av innovation och produktutveckling.

Peter Wiklöf, VD för Ålandsbanken och tidigare VD för Crosskey Banking Solutions.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>