pinDeliver används för Räddningsmissionens arbete mot matfattigdom och matsvinn
Hem TRANSPORT pinDeliver används för Räddningsmissionens arbete mot matfattigdom och matsvinn

pinDeliver används för Räddningsmissionens arbete mot matfattigdom och matsvinn

Publicerat av: Redaktionen

pinDeliver har tillsammans med Räddningsmissionen, studenter från Chalmers Tekniska Högskola och systerföretaget Elicit tagit fram en ny app som gör det möjligt för livmedelsföretag i Göteborg att kalla till sig Räddningsmissionens verksamhetsområde Resurs-Rätt för att bekämpa matfattigdom och samtidigt även minska matsvinn.

pinDeliver används för Räddningsmissionens arbete mot matfattigdom och matsvinn

Appen gör det möjligt för matdonatorer att skänka överbliven mat till Räddningsmissionens arbete, där pinDelivers leveransplattform sedan tar över och gör det enkelt och smidigt för Räddningsmissionen att planera och optimera matupphämtningar i hela staden.

– Vi är superstolta över detta samarbete och glada över att vi kan bidra till en varmare och mer omtänksam stad där vi samtidigt kan minska matsvinn, säger Jenny Forsberg, dataingenjör på pinDeliver och Elicit som varit projektledare för samarbetet.

Räddningsmissionens verksamhetsområde ResursRätt arbetar idag med att ta vara på mat som annars skulle slängas och skänker den till människor i utsatta situationer. Detta bidrar både till att minska matsvinn och hjälpa människor till en bättre livssituation.

I ResursRätt-appen kan företag, grossister och producenter meddela vad man vill donera och vilken tid varorna ska hämtas. ResursRätt kommer sedan och hämtar det som skall doneras och varorna går sedan till Räddningsmissionens arbete. ResursRätt tar emot all mat som går att äta, exempelvis varor med kort datum, krossade ytterförpackningar, överproduktion och storförpackningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>