Polarbrödsgruppen ansluter sig till Umeå klimatfärdplan
Hem MILJÖ Polarbrödsgruppen ansluter sig nu till Umeå klimatfärdplan

Polarbrödsgruppen ansluter sig nu till Umeå klimatfärdplan

Publicerat av: Redaktionen

Torsdagen den 1 december tog Umeå ett nytt steg i hållbarhetsarbetet, då 37 företag och organisationer anslöt sig till Umeå klimatfärdplan, för att tillsammans få ner klimatutsläppen.

Polarbrödsgruppen är ett av de medverkande företagen.

– Även om vi inte har våra bagerier i Umeå vill vi gärna vara en del av Umeås klimatfärdplan. Polarbrödsgruppens mål stämmer väl med det Umeå vill uppnå, om vårt engagemang kan inspirera fler så känns det bra, säger Karin Bodin koncern-vd Polarbrödsgruppen.

Polarbrödsgruppen jobbar sedan många år strategiskt mot full hållbarhet och har kommit långt på många områden, bland annat har de fem egna vindkraftverk som producerar mer förnybar energi än hela koncernen använderFöretaget har också satt upp ekologiska hållbarhetsmål som säger att alla verksamheter i koncernen ska bedrivas resurseffektivt. De strävar efter 100 % hållbara insatsvaror och transporter, resande och möten ska präglas av hållbar mobilitet.

Polarbrödsgruppen ansluter sig till Umeå klimatfärdplanUmeå klimatfärdplan ska skynda på Umeås klimatomställning och minska klimatutsläppen genom att stärka samarbetet mellan olika aktörer i samhället. Umeå kommun har arbetat med klimatfärdplanen sedan 2021. Flera företag har varit engagerade under året och 1 december tog arbetet ett nytt avstamp när 37 företag och andra aktörer officiellt tillkännagav att de ansluter sig till klimatfärdplanen. Ett hundratal personer från olika företag och organisationer hade samlats på Clarion Hotel i Umeå för att lyssna på flera föredragshållare och för att se de 37 företagen skriva under klimatfärdplanen.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>