Hem TRANSPORT Polarrenen driver på omställningen till hållbara transporter genom att bli finansieringspartner till Einride

Polarrenen driver på omställningen till hållbara transporter genom att bli finansieringspartner till Einride

Publicerat av: Redaktionen

Polarrenen driver på omställningen till hållbara transporter genom att bli finansieringspartner till Einride 3

Polarrenen tar ännu ett steg för att bidra till omställningen till en hållbar framtid. Genom att finansiera lastbilar som drivs enbart av el skapar Polarrenen möjlighet för fler att övergå till fossilfria transporter.

– Vi får den framtid vi investerar i och därför väljer vi att stödja de satsningar som görs inom kritiska och viktiga områden, i det här fallet smart och hållbar mobilitet, säger Polarrenens vd Lars Wikman.

Polarrenen strävar efter att förädla samhället i samverkan för en hållbar framtid och verkar inom fastigheter, förnybar energi och leasing. I strävan mot att ställa om har företaget bland annat byggt ekologiska flerfamiljshus, klimatsmart billackering och egna vindkraftverk. Nu har Polarrenen dessutom finansierat ellastbilar för teknologi- och transportföretaget Einride.

– Omställningen är bara möjlig om vi alla är beredda att utmana hur det fungerar idag. Polarrenen är en pionjär för omställningen som inte är rädd för att visa vägen. Vi på Einride är glada att kalla dem partners och imponeras av deras mod och vilja, säger Robert Falck, grundare och vd på Einride.

För Einride är samarbetet en viktig pusselbit i den elbaserade transportlösning företaget förser sina kunder med. Genom ny teknik är det möjligt att utmana gammal teknik och kunna erbjuda kostnadseffektiva och hållbara transportlösningar. Einrides kundstudier har visat att företag kan sänka sina utsläpp med 87 procent genom att byta till transportlösningen från Einride.

Polarenen bidrar till denna omställning genom att prioritera både avkastning och hållbarhet.

För Polarbrödskoncernen innebär affären ett ytterligare steg i satsningen mot hållbar mobilitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>