Premiär för Skandinaviens första mässan för kommersiella elfordon
Hem TRANSPORT Premiär för Skandinaviens första mässan för kommersiella elfordon

Premiär för Skandinaviens första mässan för kommersiella elfordon

Publicerat av: Redaktionen

Den 6–7 april är det dags för Skandinaviens första mässa för kommersiella elfordon – från lådcyklar till långtradare.

eComExpo vid Arlanda kommer att både vara utställning, provkörningsplats och arena för seminarier.

–Den kommersiella sidan har saknat ett forum där alla från politiker till chaufförer kan se och diskutera framtiden, säger Anna Fägersten Dahlqvist som är projektledare för eComExpo.

Efter att ha varit på efterkälken har transportsektorns omställningsarbete tagit fart ordentligt det senaste året. Alla stora lastbilstillverkare erbjuder eldrivna fordon, och diskussionerna om vätgas, elmotorvägar och fossilfria bränslen går höga.

Premiär för Skandinaviens första mässan för kommersiella elfordon

Den 6–7 april är det dags för Skandinaviens första mässa för kommersiella elfordon – från lådcyklar till långtradare. eComExpo vid Arlanda kommer att både vara utställning, provkörningsplats och arena för seminarier.

– Man kan säga att 2022 blir året när transportsektorn kommer in i omställningsarbetet på allvar, säger Anna Fägersten Dahlqvist.

–Alla har tankar och funderingar, men det har saknats ett forum där alla aktörer kan mötas.

Mässan kommer att hållas i de nybyggda mässhallarna Scandinavian XPO i Arlandastad. Här kommer förutom en stor utställningsyta även att finnas möjlighet att provköra eldrivna fordon i alla storleksklasser.

–De flesta som kör last- eller transportbil har aldrig provkört ett eldrivet alternativ. Förarnas acceptans är en viktig del för att få fart på omställningen, därför är de en viktig målgrupp för oss.

Mässan kommer också att ha ett stort fokus på seminarier, debatter och samtal.

–Vi kommer att ha ett riktigt spännande seminarieprogram med människor från alla de berörda sektorerna. Och som på alla mässor är det de mötena som bär frukt. När folk som annars aldrig hade träffats plötsligt sitter ner och skapar idéer och affärer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>