Hushållsenergi – en utmaning för Europa
Hem ENERGI Hushållsenergi är en utmaning för Europa

Hushållsenergi är en utmaning för Europa

Publicerat av: Redaktionen

Europa har 200 millioner hushåll som värms fossilt.

Elsystemet räcker inte till för att hantera övergången till förnybar energi då en stor del av hushållen i dag använder naturgas.

Zemissions lösning för gasanslutna hushåll bidrar till en problemfri övergång där hushållen även får en betydligt billigare elräkning.

Smart villavärme

Hushållsenergi – en utmaning för Europa

Restvärme omvandlas till elektricitet för hushållets behov

Den nya produkten kan hantera alla gaser, vätgas, biogas och naturgas. Den är alltså framtidssäker. Funktionen är smart och styrs av mjukvara som i realtid analyserar vilken gas som används, till och med blandningar känns igen så att funktionen optimeras automatiskt. Med Zemission blir energiomvandlingen från gas till värme och varmvatten naturligt fri från kväveoxider och andra miljöfarliga avgaser.

Gratis elektricitet

Det smarta systemet kommer med ytterligare en välkommen funktion. Restvärme omvandlas till elektricitet för hushållets behov. Denna egenproducerade elektricitet sänker elräkningen med över 50%, men viktigare för EU är att elnäten belastas mindre.

Miljonstöd från EU

EU har uppmärksammat Zemission som får ett stort anslag för att vidareutveckla den tekniska lösningen. Tillsammans med sin holländska partner, Microgen, skapar man smart villavärme med unika fördelar. Zemission och Microgen satsar över 15 MSEK på industrialisering av produkten där EU finansierar över hälften. Marknaden är främst gasanslutna hushåll i nordvästeuropa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>