Startup som förbättrar inomhusluften och sänker energikostnader tar plats på 33-listan som guldbolag.
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Proptech startup som förbättrar inomhusluften och sänker energikostnader tar plats på 33-listan som guldbolag

Proptech startup som förbättrar inomhusluften och sänker energikostnader tar plats på 33-listan som guldbolag

Publicerat av: Redaktionen

För tredje gången tar sig Sally R, ett proptech startup från Västerås, in på 33-listan.

I listan samlar Ny Teknik landets 33 mest innovativa och lovande techstartups med en ljus framtid i sikte, och som kan vara med och bidra till FN´s hållbarhetsmål.

Sally R har med sin innovativa teknologi för stora energibesparingar och bättre inomhusluft blivit utvalda till 33-listan både 2019 och 2021, och blir nu ännu en gång listade som ett av Sveriges bästa teknikbolag.

Sally R ansluter därmed till kategorin “guldbolag”, de bolag som vid tre tillfällen har uppmärksammats på 33-listan. Varje år synar Ny Teknik 300-400 svenska startups för att utse de 33 som är mest lovande och mest innovativa, samt har potential att göra stor skillnad och nå kommersiell framgång internationellt.

“När vi grundade Sally R 2016 så kunde vi inte föreställa oss vart vi skulle befinna oss idag, snart 7 år senare. Vi har pratat om inomhusluft som en global utmaning sedan dag ett, och det är ett ämne som verkligen engagerar. Vår teknikutveckling har drivits av denna utmaning och vi är glada att allt arbete uppmärksammas för tredje gången på 33-listan“

– Anders Edström, grundare Sally R.

Startup som förbättrar inomhusluften och sänker energikostnader tar plats på 33-listan som guldbolag.

Fredrik Edström, Fredrik Tunberg och Anders Edström på Sally R

Kriterierna för att kunna komma med på listan är:

  • Bolaget ska vara svenskt
  • Grundat för max sju år sedan
  • Verksamheten ska baseras på en egen teknisk innovation
  • Bolaget får inte vara noterat på någon handelsplats
  • Bolaget får max vara med på listan tre gånger.

I årets urval ligger även fokus på hållbarhet, där alla kandidater fått redogöra för hur innovation, affärsmodell eller processer förhåller sig till FN:s hållbarhetsmål.

”När vi kom med på 33-listan första gången 2019, fick vi ett fint kvitto på att vi var på väg åt rätt håll. Sedan dess har vi fokuserat bolaget och lyckats kommersialisera den optimeringstjänst som idag styr inomhusklimatet i många av Sveriges mest berömda fastigheter. Förra året, när vi var med på listan för andra gången hade vi kommit en bra bit på vägen med vår andra innovation som berör koldioxidinfångning från byggnader. Nu finns denna banbrytande teknologi i vårt dotterbolag Direct Carbon, och vi ser med tillförsikt på framtiden. Coronapandemin uppmärksammade vikten av att säkerställa hälsosam inomhusluft. Dagens energikris sätter fingret på det vi pratat om länge, nämligen de fantastiska möjligheterna vi har genom att optimera befintlig ventilation. Sally R är idag ett lovande SaaS-bolag på väg ut i världen och samtidigt som vi checkar ut från 33-listan som Guldbolag så skalar vi upp vår verksamhet och tackar för all fantastisk support vi fått hittills”

– Fredrik Tunberg, CEO Sally R.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>