I am Home och Peterson & Hansson i gemensamt engagemang för en mer hållbar bostadsutveckling
Hem HÅLLBAR UTVECKLING I am Home och Peterson & Hansson i gemensamt engagemang för en mer hållbar bostadsutveckling

I am Home och Peterson & Hansson i gemensamt engagemang för en mer hållbar bostadsutveckling

Publicerat av: Redaktionen

I am Home och Peterson & Hansson i gemensamt engagemang för en mer hållbar bostadsutveckling

I am Home byggstartar 1723 lägenheter i år och knyter nu nya gynnsamma samarbeten med entreprenadpartners som drivs av samma strävan:

Att göra kommande bostäder bättre anpassade för att möta morgondagens hyresgäst och fastighetsägares nya behov samt bidra till en ökad livsglädje i form av en förenklad vardag.

I dagens inlägg får ni möta Peterson & Hansson Byggnads AB, en entreprenadpartner till I am Home i vårt Halmstadsprojekt. Platschef, Martin Cronholm, på Peterson & Hansson berättar om samarbetet och deras syn på utvecklingen i regionen.

Berätta om Peterson & Hansson byggnads AB och din roll i bolaget.

– Vi är ett byggnadsbolag med djuplodade erfarenheter från branschen sedan starten 1963. Vi är ett av Hallands största byggbolag som värnar om det nära och familjära. Vi har drygt 200 medarbetare och vi fortsätter att växa. Vi är stolta att kunna säga att miljö, kompetens och trivsel står högst på agendan i vårt arbete. Jag har jobbat i bolaget sedan jag tog min examen som Byggnadsingenjör för elva år sedan. Till en början jobbade jag som arbetsledare på entreprenadavdelningen, nu arbetar jag som platschef och är en del i ledningsgruppen.

Berätta om samarbetet med I am Home.

I am Home har gett Peterson & Hansson förtroendet med en totalentreprenad i projektet Bonden i Halmstad. Dialogerna kring ett samarbete startade under 2019, där vi snabbt kände att vi delade gemensamma drivkrafter. Vi båda värdesätter snabba beslutsprocesser med en öppen och rak dialog där vi kan bygga tillit från första början. Ett starkt initiativtagande för utvecklingen av branschen tillsammans med en strävan om att leverera ett slutresultat som överskrider kundens förväntningar, la grunden för ett väl fungerande samarbete. Ett samarbete där vi tillsammans kan leverera attraktiva boenden i en expansiv region.

– Då en hållbar byggnation är viktigt för alla parter i projektet är det glädjande att I am Home har beställt en entreprenad enligt Miljöbyggnad Silver. Detta sätter högre krav på bland annat ljud, ljus och inomhusklimat och kommer att ge de framtida hyresgästerna flera positiva attribut i sina boenden i jämförelse till många andra bostadsbyggnationer.

Ni arbetar med flera utvecklare i ert arbete. Vad skiljer I am Home från andra projektutvecklare?

– Våra olika samarbetspartners har varierande fokusområden. I am Home är en kreativ uppstickare i branschen som ser många möjligheter. Deras idéer stannar inte i teorin utan appliceras i projekten för att dokumenteras, utvärderas och vidareutvecklas. Något som bidrar till att driva utvecklingen av framtidens bostäder i en positiv riktning.

I am Home har efter noggranna analyser av marknaden och av potentiella målgrupper utgått från Bondens unika värden och kvalifikationer. Projektets läge med närhet till det mesta i staden gör cykeln till det självklara färdmedlet. Därför är Bonden en cykelanpassad fastighet med rymliga cykelparkeringar, trygga och upplysta cykelförråd med faciliteter som bidrar till att underlätta vardagen för de boende.

Vad ser du för vinningar med I am Homes fokus; att se till varje enskilt projekts unika värden och kvalifikationer och att skapa en fastighet som bejakar dessa?

– Genom att utgå från det som gör fastigheten unikt kan projektet anpassas efter rätt förutsättningar och efterfrågan på marknaden. Motsatsen, att massproducera ett färdigt koncept gör produkten mindre träffsäker för att möta den aktuella marknadens behov och efterfrågan. Det är ett synsätt som passar Peterson & Hanssons produktionssätt mycket väl. Vilket är en bidragande anledning till att I am Home och Peterson & Hanssons samarbete har känts positivt från start.

Vad är er syn på fastighetsutvecklingen i Halmstad?

– Halmstad ligger i den expansiva halländska regionen, som även är vårt verksamhetsområde. Regionen är lockande med positiva attribut för såväl företagare som för privatpersoner. Vi ser en utmaning hos kommunen i att få fram tillräckligt mycket byggbar mark för att täcka efterfrågan för både industri, kommersiella fastigheter och bostäder. Detta är ett problem som hämmar utvecklingen i många lägen.

Vilka utmaningar och möjligheter ser ni framgent i branschen av bostadsutvecklingen och hur kan utvecklare som I am Home vara behjälpliga i dessa?

– Byggnadsbranschen har möjligheten att göra stora förbättringsbidrag utifrån ett miljömässigt perspektiv. Utmaningen är att skapa en förändring i branschen och bygga mer miljösmart. Exempelvis genom att använda oss av mindre betong, mer träbyggnation och att hitta smartare lösningar på hur vi gör detta. Vi ser en möjlighet att bli duktiga på detta; att bygga smart och mer hållbart utan att behöva driva upp kostnaderna till orimliga nivåer. I am Home kan vara behjälpliga i detta genom att planera för framtidens byggnader och genom ett nära samarbete bidra med förutsättningar till klimatsmarta projekt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>