Refurbed till Sverige – ska lyfta marknaden för renoverade mobiltelefoner
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Refurbed till Sverige – ska lyfta svenska marknaden för renoverade mobiltelefoner

Refurbed till Sverige – ska lyfta svenska marknaden för renoverade mobiltelefoner

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska marknaden för begagnade mobiltelefoner är på stark tillväxt.

Nu lanseras refurbed, det hittills mest kapitalstarka företaget på den svenska marknaden för renoverade produkter.

Det österrikiska bolaget och dess investerare räknar med en mångdubbling av marknadens storlek de kommande åren.

 Idag ligger mellan 20 och 25 miljoner mobiltelefoner i svenska hem eller kontor som väntar på att återvinnas. Alla mobiltelefoner som blir liggande är inte trasiga ­– de har tvärtom ett andrahandsvärde på tusentals kronor om de renoveras och säljs vidare till konsumenter.

Backade av 630 miljoner kronor i riskkapital från flera internationella investerare ger sig nu refurbed in på den snabbväxande svenska marknaden för renoverad teknik och lanserar en ny svensk e-handel som ska göra det enkelt för svenska konsumenter att få en överblick över utbudet samt en smidig och säker kundupplevelse.

Refurbed grundades 2017 i Österrike av Peter Windischhofer, Kilian Kaminski och Jürgen Riedl, som såg ett behov att erbjuda renoverade smartphones, surfplattor och bärbara datorer som uppfyller ambitiösa kriterier gällande säkerhet, kvalitet och garanti. På refurbeds e-handel idag finns ett brett utbud av teknik från bland annat Apple, Samsung, Huawei, HP och Lenovo.

Refurbed till Sverige – ska lyfta marknaden för renoverade mobiltelefoner– Vår vision är att varje hem ska innehålla minst en renoverad teknikpryl, säger Peter Windischhofer, medgrundare av refurbed. Vi ser nu ett skifte där hållbara val ger högre status i allt fler sammanhang. Normen håller på att förändras och snart kommer det att bli svårt att förklara för dina vänner varför du gjorde det onödiga och skadliga valet att köpa en ny telefon. För att få fler att välja begagnat över nytt och vilja delta i skiftet så har vi satsat hårt på säkerhet och kvalitet och erbjuder alla våra kunder minst 12 månaders garanti.

Refurbed har sedan starten sålt över en miljon enheter och finns redan etablerade i Österrike, Tyskland, Irland, Frankrike och Italien.

– Sverige är en intressant marknad för refurbed eftersom hållbarhet är högt uppe på agendan och allt fler konsumenter vill hitta sätt att konsumera färre nyproducerade varor, säger Peter Windischhofer. När varken kvaliteten eller servicen äventyras är renoverade telefoner bättre än nya telefoner när det kommer till såväl pris som hållbarhet. Samtidigt växer marknadspotentialen för renoverad teknik väldigt snabbt i såväl Sverige som i Europa och har inte nått sin fulla kapacitet än – just därför ser vi fram emot att äntligen komma till Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>