Rekord för mer hållbara IT-produkter
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Rekord ökning för mer hållbara IT-produkter

Rekord ökning för mer hållbara IT-produkter

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för mer hållbara IT-produkter ökar.

Rekordsnabbt har nu 1 000 produktmodeller certifierats enligt TCO Certified, generation 9.

Med fler certifierade produkter från fler varumärken blir det enklare för inköpare att göra mer hållbara val vid inköp och upphandlingar.

TCO Certified är den världsledande hållbarhetscertifieringen för IT-produkter och ett verktyg som hjälper inköpare och organisationer att hantera hållbarhetsutmaningar på rätt sätt. I slutet på förra året lanserades TCO Certified, generation 9. Sedan dess har det certifierats produkter i rekordfart. Milstolpen om 1 000 produktmodeller har redan passerats — drygt en månad snabbare än när den tidigare generationen släpptes. Detta trots att den nya generationen innehåller hårdare krav inom både miljömässig och social hållbarhet, med bland annat mer än 40 nya Sustainability Performance Indicators (SPIer) och utökade kemikaliekrav som nu också täcker processkemikalier som används i tillverkningen av IT-produkter.

Trenden är tydlig: hållbarhetsintresset hos IT-branschen är rekordstort och det fortsätter öka. Engagemanget bland IT-varumärken drivs till stor del på av inköpare i både offentlig och privat sektor som ställer krav på mer hållbara IT-produkter.

– Det är fantastiskt att se utvecklingen accelerera och fler varumärken som tar ansvar och följer med oss ​​på resan mot vår vision där alla IT-produkter har en hållbar livscykel. Med fler certifierade produkter blir det enklare för inköpare att göra bättre val, vilket vi också märker att allt fler vill göra, säger Sören Enholm, vd på TCO Development, organisationen bakom TCO Certified.

Rekord för mer hållbara IT-produkterTCO Certified hjälper inköpare att minska koldioxidutsläppen, minska e-waste, göra cirkulära upphandlingar och maximera värdet på IT-investeringar. Kraven uppdateras var tredje år för att steg för steg göra certifierade produkter mer hållbara.

Alla certifierade produktmodeller, totalt över 3 500, finns listade i Product Finder.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>