Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun

Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun

Publicerat av: Redaktionen

Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun

I över tio års tid har Aktuell Hållbarhet rankat och granskat kommunernas miljö- och hållbarhetsarbete.

Med ansvar för bland annat samhälls- och stadsplanering, upphandling, grundskola och tillsyn över det lokala näringslivet, äger kommunerna en nyckelroll i omställningen mot en hållbar utveckling.

Den 14 maj lanseras kommunrankningen Sveriges Miljöbästa kommun. Redan nu presenterar Aktuellt hållbarhet de kommuner och städer som visar bäst ambition och aktivitet på miljöområdet 2020. Ronneby kommun är bland de 20 bästa av mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner.

– Trots att vi nu är i ett samhällsbesvärligt läge i hela världen så arbetar vi lokalt i Ronneby ihärdigt vidare med att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. Ronneby har under flera år varit i topp med vårt strategiska miljöarbete bland Sveriges kommuner och det känns skönt att vårt arbete fortfarande värderas högt, säger Kenneth Michaelsson, Ordförande i Miljö- och Energirådet i Ronneby.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>