Så fixar mobilen läckra bilder i vintermörkret
Hem TEKNIK Så fixar mobilen läckra bilder i vintermörkret

Så fixar mobilen läckra bilder i vintermörkret

Publicerat av: Redaktionen

Vinterhalvåret för med sig kortare dagar och mindre ljus. Mer mörker än sol helt enkelt.

Under vintern gläds vi åt färgerna, bländande vinterlandskap och magiska stjärnklara kvällar.

Kvällar som då och då lyses upp av en klart lysande fullmåne. Mobilkamerorna går varma i kylan men bilden blir inte precis som vi vill och framförallt blir det svårare när mörkret faller på. Hur fångar man vinternatten egentligen och en helt egen fantastisk bild månen?

Så fixar mobilen läckra bilder i vintermörkret

– Fotografering med mobilen blir mer utmanande under vinterhalvåret. Lite mer krävande för mobilen. Men med det sagt, det mörka halvårets stjärnklara nätter och fullmåne är som gjorda för fotografering. Mobilerna har nattläge, månläge, extrem zoom och andra funktioner för att verkligen fungera som bäst när det är mörkt. Sedan går det dessutom att experimentera med PRO-läget. Mitt råd är att prova sig fram lite. Det är en enormt vacker period och med vår P30 Pro har man fantastiska möjligheter att fånga det, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Vem har inte sett fantastiska bilder på både månen och på stjärnorna och undrat över hur fotografen har burit sig åt? Att ta bilder på såväl måne som stjärnor utan proffsutrustning och bara med hjälp av mobiltelefonen är faktiskt enklare än vad de flesta tror. Huawei ger därför lite tips på hur man tar den absolut skarpaste bilden för att kunna vara redo när fullmånen gör entré på himlavalvet.

Vad ska man då tänka på? Egentligen inte speciellt mycket utöver att ha varma kläder och mobiltelefonen. Försök undvik att ta bilderna i stan för att på så sätt undvika det omgivande ljuset. I Huaweis senaste mobiler finns en hel del smarta funktioner som hjälper till att ta den perfekta bilden i vintermörkrekt eller på månen eller stjärnorna. Här nedan kommer några:

Nattläge – Genom att använda mobilkamerans nattläge går det att fånga bilder även i extremt mörka situationer. Huaweis RYYB SuperSpectrum-sensor skiljer sig från det traditionella RGGB Bayer-filtret genom att ersätta gröna pixlar med gula, vilket ger en maximal ISO-nivå på 409 600 på Huawei P30 Pro. Kombinerat med en bländare på f/1.6 får användaren en extraordinär foto- och videoupplevelse i en rad olika situationer och ljusförhållanden – inklusive extremt dåliga ljusförhållanden – vilket ger bilder med förbättrad detaljnivå, färg och klarhet.

Ljusmålning – I Huaweis mobiler finns en funktion som heter ljusmålning. Med den kan användaren ”måla” med ljus. Funktionen fungerar så att användaren hittar en ljuskälla i mörker och sedan tar man en bild eller filmar med mobilkameran. Under funktionen ljusmålning i mobilen finns även funktionerna Trafikspår, Silkesvatten och Stjärnspår. Alla skapar spännande och roliga bilder i mörka miljöer.

Moon mode – I Huawei P30 Pros månläge hjälper de inbyggda AI-funktionerna dig att ta den perfekta bilden. Med tre olika tekniker för inzoomning, där den optiska zoomen klarar av hela 50 gångers förstoring, i kombination med en AI som känner av att motivet och optimerar resultatet därefter kommer man att kunna ta häpnadsväckande bilder på vår närmaste granne i rymden. För att aktivera Moon Mode är det bara sätta kameran i fotoläge, zooma den till 10X eller mer och därefter rikta den mot månen. Resten sköter kameran om genom att identifiera motivet som månen och rekommendera just Moon Mode.

Superzoom – Den nya SuperZoom-linsen ger en överlägsen zoom-nivå i en tunn formfaktor. Genom en ny periskopform kan SuperZoom-linsen ge en detaljerad förstoring med 5x optisk zoom, 10x hybrid-zoom och 50x digital zoom. Ett prisma i telefotokameran bryter ljuset i 90 grader för att maximera fokusomfång samtidigt som kamerahöjden minimeras utan att störa enhetens design.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>