Så tyckte besökarna om H22 City Expo
Hem EVENT Så tyckte besökarna om H22 City Expo

Så tyckte besökarna om H22 City Expo

Publicerat av: Redaktionen

Innovativt, folkligt och tryggt. Det är betyget som besökarna ger stadsmässan H22 City Expo, visar en undersökning som genomförts av företaget Research One.

Var tionde tillrest besökare var internationell och den turistekonomiska omsättningen under expon beräknas till drygt 350 miljoner kronor, enligt undersökningen.

Det är undersökningsföretaget Research One som på uppdrag av staden intervjuat 800 besökare om deras intryck och drivkrafter till att besöka sommarens stora stadsmässa i Helsingborg, H22 City Expo.

Hälften av de intervjuade var invånare i Helsingborg och hälften var tillresta från andra kommuner i Sverige samt från resten av världen. Och betyget är positivt.

Närmare nio av tio besökare anser att expon var ett tryggt och säkert arrangemang och tre av fyra att det var folkligt med något för alla. Två tredjedelar anger dessutom att H22 City Expo var innovativt och nytänkande. Det område som fick lägst poäng av besökarna var informationen om arrangemanget, visar undersökningen.

De tillresta besökarna är mer positiva än invånarna och sex av tio tillresta sätter betyget nio eller tio på en tiogradig skala på frågan om de skulle rekommendera en vän eller kollega att besöka Helsingborg i framtiden.

– Resultatet är otroligt glädjande och visar att vi lyckats skapa ett arrangemang som tilltalat olika målgrupper. Dels helsingborgarna som fick möjlighet att se och uppleva allt nytt och spännande som händer i deras stad, dels de tillresta besökarna som nu kommer agera ambassadörer för Helsingborg och på så sätt locka ytterligare besökare till staden, säger Soraya Axelsson, projektchef för H22 City Expo.

De vanligaste delarna att besöka under H22 City Expo var ”Stadsutställningar” följt av ”Arkitektur och design” samt ”Kultur och musik”.

Så tyckte besökarna om H22 City ExpoI snitt spenderade de tillresta besökarna 1 157 kronor under sitt besök i Helsingborg och den turistekonomiska omsättningen under expon uppskattas till drygt 350 miljoner kronor beräknat på en miljon besök.

Utöver den aktuella undersökningen från Research One så genomför företaget Afry just nu en omfattande utvärdering av olika aspekter kopplade till H22 City Expo. Däribland effekter för invånare, varumärke, näringsliv och kvalitetshöjning i stadsbyggandet.

Afrys utvärdering förväntas vara klar i början på nästa år.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>