Samhällsdebatten får fler att välja tåget
Hem TRANSPORT Samhällsdebatten får fler att välja tåget

Samhällsdebatten får fler att välja tåget

Publicerat av: Redaktionen

Nästan sex av tio har lagt om sina resvanor och valt tåget före flyget eller bilen de senaste åren.

Samhällsdebatten om klimatet är främsta orsaken och åtta av tio vill dessutom kunna välja ett hållbart leveransalternativ när de handlar på nätet.

Det framgår av Jernhusens nystartade stationspanel där man låtit Novus ställa frågor om resvanor till 1 800 personer under perioden 12 juni till 1 juli.

Hela 57 procent av de som ändrat sina resvanor anger att det beror på samhällsdebatten. Lägre priser skulle få ännu fler att resa oftare med tåg privat inom Sverige, medan tågresor i Europa skulle öka om det var enklare att köpa biljett.

Samhällsdebatten får fler att välja tåget

– Intresset för att resa och frakta fossilfritt är starkt, inte minst bland unga, konstaterar Kerstin Gillsbro, som är vd för Jernhusen. Nu är det upp till oss inom järnvägsbranschen att göra det enkelt för människor att välja de klimatvänligare alternativen.

Kvinnor och yngre i åldersgruppen 18-34 år svarar i högre grad att man lagt om sina resvanor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>