Samsungs senaste HVAC-innovationer presenterade under det årliga eventet Climate Solutions Day
Hem TEKNIK Samsungs senaste HVAC-innovationer presenterade under det årliga eventet Climate Solutions Day

Samsungs senaste HVAC-innovationer presenterade under det årliga eventet Climate Solutions Day

Publicerat av: Redaktionen

Samsungs senaste HVAC-innovationer presenterade under det årliga eventet Climate Solutions Day

Samsungs årliga event Climate Solutions Day, som i år arrangerades online den 21 januari samlade representanter från branschen och media. Under eventet presenterade Samsung sina senaste innovationer och produkter, samt visionen för 2021.

För fjärde året i rad har Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) arrangerat sitt årliga event Climate Solutions Day, där årets tema var ”Ready for the New World”. På eventet, som sändes från Nederländerna den 21 januari, presenterade Samsung sina nya innovationer och insikter för branschintresserade och press.

”Vi ser alla fram emot en tid där vi kan mötas som vanligt igen, men jag är mycket glad över det event som vi arrangerade i år”, säger Wim Vangeenberghe, VD för Samsung Electronics Air Conditioner Europe. ”Det virtuella eventet gav oss möjligheten att visa våra senaste innovationer så som DVM S2 och WindFree ™ Pure 1.0, och vår vision att ständigt utveckla våra produkter för inomhusklimat genom ny teknik, innovation och design. Tillsammans med våra partners kommer vi forma framtiden oavsett om det sker online eller offline.”

Samsung har länge legat i framkant vad gäller kundorienterade lösningar, och HVAC-divisionen är inget undantag. Under eventet presenterade Samsung två av sina senaste innovationer: det energieffektiva DVM S2-sortimentet för kommersiella lösningar och WindFree™ Pure 1.0 för lösningar i hemmet som förbättrar inomhusluftens kvalitet.

Den sjätte generationen av DVM: DVM S2
Den nya DVM S2-serien är Samsungs sjätte generation av Digital Variable Multi och den nya generationen av DVM S-plattformen erbjuder effektivitet under årets alla årstider. AI-funktioner för styrning optimerar inomhusklimatet baserat på väderförhållanden för att öka effektiviteten utan att tumma på komforten, samt förenklar installation och användbarhet. Den nya serien är genomgående tystare med reducerad ljudnivå. DVM S2 är ett av Samsungs bidrag till EU-uppdraget att vara en koldioxidneutral ekonomi år 2050, som anges i European Green Deal (Europeiska gröna given)1. Detta genom att erbjuda energieffektiva lösningar. Det nya sortimentet kommer finnas tillgängligt i Europa inklusive Norden från och med april 2021. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad.

Lansering av WindFree ™ Pure 1.0
Den nya väggmonterade luftkonditioneringen WindFree™ Pure 1.0 är Samsungs nya innovation för hemmamiljöer med fokus på förbättrad luftkvalitet. Den är utrustad med ett PM1.0-filter och har funktioner som WindFree™ kylningsteknik, Freeze Wash och SmartThings som bidrar till komfort och renare luft i hemmet.

WindFree ™ Pure 1.0 är utrustad med ett elektrostatiskt PM1.0-filter som gör luften ren och kan filtrera partiklar upp till 0,3 μm/mikron och sterilisera vissa typer av bakterier2 med hjälp av en elektrostatisk laddare. Dessutom kan inomhusluften kontinuerligt övervakas via SmartThings-appen3. Även när enheten är avstängd kan sensorn registrera den aktuella luftkvaliteten i rummet. Användaren får en notis när luftkvaliteten når nivån ”dålig” eller ”mycket dålig”. Via SmartThings-appen kan användaren svara genom att aktivera läget för rening på distans.

Samsungs vision för HVAC -”Ready for the New World”
Det virtuella eventformatet gav en fördjupad upplevelse av nya lösningar och teknik, samtidigt som deltagarna fick möjligheten att prata direkt med Samsungrepresentanter. Eventet bjöd på flera talare från Samsung som presenterade nyheter och företagets vision för 2021, samt gästtalaren Pierluigi Collina, en av världens mest kända fotbollsdomare. Avslutningsvis hölls flera frågestunder med deltagarna. Under eventet fick deltagarna följa olika sessioner där Samsung visade sin vision för 2021 ”Ready for the New World”, med fokus på ämnen som luftkvalitet inomhus, hållbarhet, smarta enheter och tillväxtmöjligheter på bostadsmarknaden.

Européer tillbringar numera 90 procent av sin tid inomhus4 och luftkvaliteten inomhus har blivit ännu viktigare under 2021. Världshälsoorganisationen betonar vikten av miljön inomhus och allt fler forskare studerar ämnet. Under eventet visade Samsung sina nya luftreningspaneler med PM1.0-filter och hur de renar luft.

Tillsammans med Project Etopia (UK) visade Samsung hur deras ClimateHub TDM Plus-lösningar fungerar. Eftersom European Green Deal ämnar reformera det befintliga europeiska energisystemet till ett effektivt och integrerat system, ökar efterfrågan att övergå från en traditionell uppvärmning till en mer hållbar lösning. Det gör att värmepumpar växer snabbt som en lösning över hela Europa. Denna tillväxt tillsammans med användningen av uppkopplad teknik är stegen framåt för att förbättra bekvämligheten samtidigt som det sparar energi – både på kort och lång sikt.

Eventet innehöll också fördjupade presentationer för HVAC-konsulter, vilket gav inblick i Samsungs nya DVM S2-sortiment, EHS TDM Plus-lösningen och programvaran DVM Pro 2.0.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>