Samverkan och innovation i fokus på Green Summit 2022
Hem EVENT Samverkan och innovation är i fokus på Green Summit 2022

Samverkan och innovation är i fokus på Green Summit 2022

Publicerat av: Redaktionen

Denna vecka står hållbarhet i fokus i hela Stockholm i samband med Stockholm+50.

Därför anordnade Huawei idag Green Summit 2022.

På förmiddagen samlades representanter från politik, myndigheter, näringsliv och akademi för att diskutera hur Sverige ska kunna ta nästa steg i arbetet för en hållbar framtid.

Samverkan och kraften i innovation stod i fokus.

– Klimatomställningen är vår tids stora utmaning. På många områden ligger Sverige långt fram, men det finns mer vi alla kan och måste göra för att ta ännu större kliv mot ett hållbart samhälle. Därför har Huawei idag samlat olika aktörer för lära av varandra och diskutera hur vi tillsammans, genom samverkan och med hjälp av innovativa lösningar, kan skapa en grön framtid. På Huawei arbetar vi bland annat med smarta energilösningar och med hur digitalisering och teknikinnovation kan skapa nya möjligheter till ett effektivt samhälle. Ingen kan ensam lösa klimatutmaningen, men genom samverkan kan vi åstadkomma stora saker, säger Kenneth Fredriksen, Executive Vice President, Central East Europe & Nordic Region på Huawei.

Som teknikbolag tror Huawei på teknikens möjligheter. Kraften i digitalisering och innovation är avgörande för att skapa ett hållbart samhälle. Telekomindustrin i sig kan minska näringslivets utsläpp med 20 procent globalt till 2030, enligt en rapport från Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI).

Detta var också i fokus under Green Summit, där olika tekniska lösningar och innovationer från flera branscher lyftes fram som exempel. Representanter från solenergibranschen berättade om hur utvecklingen där går i rasande takt och om hur smarta lösningar kan användas för att exempelvis öka energieffektiviseringen. Publiken fick också höra om gröna startups vars syfte är att genom innovation bidra till minskade utsläpp. Ett exempel på detta är Plaant, som har utvecklat ett smart växthus för inomhusbruk – utan jord.

– På Plaant drivs vi av att skapa framtidens jordbruk. Vi tror att med teknikens hjälp kan vi åstadkomma mycket. Därför har vi utvecklat vår egen, unika lösning som möjliggör för vem som helst att odla sina egna grönsaker inomhus i ett smart litet växthus. Som en del av det gröna startup-ekosystemet är det väldigt lärorikt för oss att vara med i dessa sammanhang och utbyta erfarenheter med aktörer från andra delar av samhället, så att vi tillsammans kan bygga en bättre framtid, säger Tore Tullberg, Co-founder Plaant.

Green Summit 2022 modererades av Jon Åsberg, chefredaktör i Fokus. Bland panelisterna fanns Fredrik Svartengren, chef Förnybar energi och samhälle på Energimyndigheten, Christoffer Caesar, vd Soltech Energy Solutions, Dan-Eric Archer, vd CheckWatt, Ludvig Bydén, projektledare Svensk Solenergi, Niklas Vinge, Head of Sustainability Digitalization på Ethos, Tore Tullberg, Co-founder Plaant och Kenneth Fredriksen, Huawei.

Under eventet presenterades även Soltech Energy Solutions som Huaweis strategiska partner inom affärsområdet Digital Power. De två företagen har nyligen påbörjat ett nytt, intensifierat samarbete och kommer tillsammans att arbeta för att fortsätta driva utvecklingen inom solenergi och smarta energilösningar.

Samverkan och innovation i fokus på Green Summit 2022

En av panelerna under Green Summit 2022

– Vi har haft en bra dialog med Huawei under en tid nu och är imponerade över den höga innovationsnivån och kvalitén i deras produkter och lösningar. På Soltech Energy Solutions har vi en etablerad verksamhet och ambitiösa affärsmål. Med detta partnerskap kan vi dra nytta av varandras styrkor och skapa ett ännu bättre erbjudande i den svenska solenergibranschen, säger Christoffer Caesar, vd Soltech Energy Solutions.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>