Sivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer IC
Hem ELEKTRONIK Sivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer IC

Sivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer IC

Publicerat av: Redaktionen

Sivers IMA Holding AB (Nasdaq First North: SIVE) meddelade idag att bolaget lanserar spjutspetsteknologi med en ny produkt, Dual Quad Beamformer IC (BFIC), för användning i flertalet 5G-applikationer.

Denna BFIC är resultatet av ett gemensamt utvecklingsprojekt mellan Ampleon Netherlands B.V (Ampleon) och Sivers IMA och med dess högpresterande egenskaper stödjer den tidsdelningssduplex (TDD) och 5G-NR-banden n257 och n258 för 24,25-29,5 GHz.

Detta projekt, tillsammans med Ampleon, startade i slutet av 2018 och de första prototyperna är snart tillgängliga för kundtester. Produkten möter de mycket tuffa prestandakrav som har satts i nära samarbete mellan Ampleon och deras Tier 1-kund.Sivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer IC

Dual Quad BFIC’n ansluter mot två så kallade ”quad antenna-anslutningar” med två uppsättningar av multipla (4 st) RX/TX-kanaler med integrerade RX/TX-RF-switchar. Produkten stödjer både horisontell och vertikal polariserad MIMO och har en unik uppsättning digitala funtioner som medger enkel integration.

”Med en exceptionell kombination av uteffekt, verkningsgrad och linearitet är denna nya Dual Quad BFIC mycket lämplig för större antennlösningar som nyttjas i såväl traditionella basstationsapplikationer som de nyare Open RAN-lösningarna. Denna unika BFIC placerar Sivers IMA och Ampleon i den absoluta toppen av millimetervåg-BFIC-marknaden. Denna komponent möter våra kunders behov av högre uteffekt, med krävande linearitet och kritisk verkningsgrad för att framgångsrikt rulla ut den nya generationens millimetervåg-5G NR med gigabithastigheter.”, säger Anders Storm, vd för Sivers IMA.

Den unika kombinationen av hög uteffekt, överlägsen verkningsgrad och utomordentlig signalkvalitet gör det möjligt för kunder att differentiera sitt erbjudande på den kraftigt konkurrensutsatta 5G-millimetervåg-marknaden och med hjälp av kalibrering under tillverkningen minimeras kalibreringsmätningar på systemnivå över luften.

Dual Quad BFIC, AFEVM2Q275/295 kommer att finnas tillgänglig för prototypleverans under andra kvartalet 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>