Advania förvärvar Kompetera – nu etablerade i hela Norden
Hem ADVANIA Advania förvärvar Kompetera – nu etablerade i hela Norden

Advania förvärvar Kompetera – nu etablerade i hela Norden

Publicerat av: Redaktionen

Advania lägger den senaste pusselbiten i sin nordiska expansion genom att förvärva det danska IT-bolaget Kompetera.

Det innebär att Advania nu är fullt etablerade i Norden och är ensamma om att tillhandahålla Managed Services, Professional Services, Infrastructure & Integration med en lokal närvaro samtliga nordiska länder.

Advania förvärvar Kompetera – nu etablerade i hela NordenAdvania har förvärvat det danska IT-bolaget Kompetera som en del av sin nordiska expansion. Kompetera specialiserar sig på Infrastructure & Integration och Managed Services. Advania har även innan förvärvet varit aktiva på den danska marknaden, inom området Professional Services.

Förvärvet av Kompetera gör att Advania nu kan tillhandahålla sitt kompletta tjänsteutbud i hela Norden. Genom förvärvet har koncernen stärkt sin danska närvaro; totalt trettio IT-specialister representerar nu Advania i Danmark.

”Det känns inspirerande att bli en del av en såpass stor aktör som Advania. Med vår kompetens och lokala förankring kan vi fylla de små, men ändå avgörande, luckorna i Advanias erbjudande på den danska marknaden. Genom att slå oss samman med ett så välrenommerat bolag som Advania kommer vi att kunna hjälpa våra kunder ännu bättre. Vi är så glada över att få den här möjligheten och ser nu fram emot en ljus framtid tillsammans.”, säger Carsten Weis, vd på Kompetera.

Advanias mål är fortsatt tillväxt. Genom att expandera basen kan aktören dels öka sin geografiska närvaro och samtidigt addera mer affärsvärde till kunderna i de nordiska länderna. Förvärvet innebär att Advania nu erbjuder alla sina tjänster inom Managed Services, Professional Services och Infrastructure & Integration till Nordens alla länder.

“Genom förvärvet av Kompetera och vår etablering i Danmark är vi nu närvarande i hela Norden. Det gör att vi kan vara ännu närmare våra stora kunder, samtidigt som vi hoppas kunna växa mer på lokal nivå i Danmark. Advania passerar nu 5 miljarder i försäljning på årsbasis och med en organisk tillväxt på över 15 procent under 2019. Vi har ett fantastiskt momentum just nu och ser fram emot att ta oss an en ny marknad tillsammans med våra nya, danska kollegor. Det känns otroligt roligt.”, säger Mikael Noaksson, vd på Advania Group.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>