Smart City-företaget EWF Eco förvärvade av Sustainion Group
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Smart City-företaget EWF Eco förvärvade av Sustainion Group

Smart City-företaget EWF Eco förvärvade av Sustainion Group

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenterar vi för er att Rimbo-företaget EWF Eco är nu förvärvade av Sustainion Group för att tillsammans expandera verksamhet och marknad inom segmentet Smart City i Europa.

Med förvärvet av EWF Eco så gör vi nu en rejäl satsning inom hållbara stadsmiljöer och jag ser mycket fram emot att tillsammans med grundarna VD Per Järnebrink och CFO Mats Järnebrink fortsätta utveckla detta fina bolag och vi ser tydliga synergier med övriga bolag inom gruppen, t.ex. med Vindico Securitys produkter inom säkra laddskåp för bl.a. elcykelbatterier.

Smart City-företaget EWF Eco förvärvade av Sustainion GroupMed Sustainion som ägare skall vi fortsätta EWFs arbete med att expandera med fler produkter och på fler marknader i Europa samtidigt som vi bygger vidare på segmentet Smart City, säger Brodde Wetter, VD och koncernchef Sustainion Group.

Det skall bli väldigt roligt att vidareutveckla EWF tillsammans med alla våra medarbetare och Sustainion. Med en stark ägare i ryggen som delar vårt hållbarhetstänk kan vi ta nästa kliv i expansionen och bygga ett nytt ben i Sustainion inom Smart City, säger Per Järnebrink,  VD EWF Eco

Sustainion satsar på segmentet Smart City där en stad på bästa möjliga sätt kombinerar digitala lösningar med transport och energi för att nå en helhetssyn som leder till bättre resursanvändning och mindre utsläpp. EWF Eco är marknadsledande för smart sophantering och återvinning, i det publika rummet i Norden.

Bolaget är återförsäljare av Bigbelly med 6000 aktiva enheter, en smart uppkopplad soptunna som är solcellsdriven och komprimerar soporna på plats. På så sätt möjliggörs större kapacitet och färre tömningar utan anslutning till elnät. Fördelarna blir en hållbar stadsmiljö med sänkta kostnader för tömning, ökad effektivitet i kundens verksamhet och en renare miljö. Bolaget har även andra produkter inom segmentet och jobbar aktivt med att bredda produktportföljen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>