Smurfit Kappa kombinerar expertis med Mitsubishi HiTec Paper för att skapa innovativa livsmedelsförpackningar
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Smurfit Kappa kombinerar expertis med Mitsubishi HiTec Paper för att skapa innovativa livsmedelsförpackningar

Smurfit Kappa kombinerar expertis med Mitsubishi HiTec Paper för att skapa innovativa livsmedelsförpackningar

Publicerat av: Redaktionen

Smurfit Kappa kombinerar expertis med Mitsubishi HiTec Paper för att skapa innovativa livsmedelsförpackningar

Som en del av det pågående initiativet Better Planet Packaging har Smurfit Kappa samarbetat med en av sina partners, Mitsubishi HiTec Paper, för att skapa en ny typ av innovativa och återvinningsbara livsmedelssäkra förpackningar.

En kombination av Smurfit Kappas expertis inom pappersbaserade förpackningar och Mitsubishi HiTec Papers styrka inom bestrukna papper har lett till den första produkten i den nya serien som är nominerad som finalist i tävlingen Swiss Packaging Awards.

Den yttre, kartongbaserade förpackningen tillverkades i Smurfit Kappas banbrytande förpackningslösning MB12, som har en unik inbyggd adsorptionsteknik som skyddar mot aromer och möjlig migrering av ämnen. Den inre förpackningen, som innehåller Mitsubishi HiTec Papers barriärpapper BARRICOTE, skyddar mot fukt och fett och har värmetätande egenskaper.

Denna unika lösning visar på möjligheten att skapa funktionella kartongbaserade förpackningar som är helt återvinningsbara tack vare den optimerade användningen av förnybara råvaror i barriären.

– Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process för oss att arbeta med Mitsubishi HiTec Paper i det här projektet, säger Lars Henriksson, produktutvecklingschef på Smurfit Kappas pappersdivision.

– Fibrerna som vårt branschledande papper är tillverkat av är en utmärkt lösning för en mängd olika produkter tack vare sina många egenskaper, inte minst deras inneboende hållbarhet.

Dr. Dieter Becker, chef för ny affärsutveckling & CSR på Mitsubishi HiTec Paper tillägger: – Som experter på specialbestrykningar för papper tog vi med oss vårt kunnande inom barriärer och skyddande beläggningar till denna process.

– Våra lösningar är helt fria från folie, laminat, aluminium och fluorkarboner. Istället förlitar vi oss på högsta möjliga andel biologiskt nedbrytbara råvaror, vilket är anledningen till att Smurfit Kappas lösning MB12 var den rätta.

HOBAKO AG, en schweizisk tillverkare av chokladprodukter, var tillsammans med SCHELLING AG, företagets schweiziska förpackningsleverantör, först ut att använda den nya kartongbaserade förpackningslösningen som var nominerad som finalist i både hållbarhets- och teknikkategorierna vid Swiss Packaging Awards tidigare i år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>