Snart kör Bzzt podtaxi på hela Söder. (Och massa andra nya ställen.)
Hem TRANSPORT Snart kör Bzzt podtaxi på hela Söder. (Och massa andra nya ställen.)

Snart kör Bzzt podtaxi på hela Söder. (Och massa andra nya ställen.)

Publicerat av: Redaktionen

Bzzt-zonen växer rejält. Från och med måndag går det att ta sig fram snabbt och utsläppsfritt genom hela innerstan, inklusive Söder och Kungsholmen.

Snart kör Bzzt podtaxi på hela Söder. (Och massa andra nya ställen.)

Mirja Ahrén, vd Bzzt Stockholm och Zacharias Ahlberg, head of sales and marketing.

I april började taxipodarna köra till Medborgarplatsen på prov. Och nu är det dags att börja köra på hela Söder. Premiärturen går på måndag 19 augusti. Dessutom börjar podtaxibolaget köra i många andra delar av innerstan som tidigare var mörka fläckar på zonkartan.

– Det här är vad kunderna önskat sig och något vi har vi velat göra ända sedan starten. Ska vi vara ett bra komplement till kollektivtrafiken och ett alternativ till bil och gammeltaxi – som är miljövänligt på riktigt – så måste vi finnas i hela innerstan. Nu gör vi äntligen det, säger Mirja Ahrén, vd för Bzzt Stockholm.

Bzzt-zonen har satts på en ordentlig jäsning och blir från och med måndag ungefär dubbelt så stor. Förutom Söder och Kungsholmen börjar de små taxipodarna trafikera Kristineberg, Fredhäll, Marieberg, Reimersholme, hela Lindhagen, hela Stadshagen och en liten bit av Solna (området runt Karolinska Universitetssjukhuset).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>