Hem MILJÖ Sting lanserar nytt acceleratorprogram för klimat-bolag

Sting lanserar nytt acceleratorprogram för klimat-bolag

Publicerat av: Redaktionen

Sting lanserar nytt acceleratorprogram för klimat-bolag 3

För första gången startar Sting ett tematiskt acceleratorprogram – Sting Accelerate Climate Action. Under våren 2021 kommer sex startups som fokuserar på en av vår tids största utmaningar – klimatförändringar – få tillgång till Stings hela supportutbud i kombination med sektorsspecifika affärscoacher och mentorer, och ett antal klimatinriktade aktiviteter och resurser.

Det nya programmet kombinerar Stings prisbelönta Accelerate-program, Startup Climate Action-initiativet, och Stings branschkunskap och nätverk med en möjlig investering på 500 000 SEK från Propel Capital.

– Sting erbjuder ett av Europas bästa ekosystem för entreprenörer och vi vet att vi gör stor skillnad genom att hjälpa nya lovande startups att accelerera snabbare. Med Sting Accelerate Climate Action vill vi ta nästa stora steg och göra vad vi kan för att bidra till en bättre framtid på vår planet, säger Karin Ruiz, affärscoach, ansvarig för Startup Climate Action och vice VD på Sting.

Det utmaningsdrivna Startup Climate Action-initiativet, som är inspirerat av SDG 13 Climate Action, lanserades i juni 2020 då 13 framstående svenska ”Climate Champions” presenterade 13 klimatutmaningar som söker lösningar. Sting Accelerate Climate Action är det sista steget i Startup Climate Action-initiativet.

– Innovation är en viktig del för att bekämpa klimatförändringarna och entreprenörer är bäst på att kommersialisera nya idéer. Vi letar nu efter de mest lovande grundar-teamen som har innovativa och skalbara lösningar på de 13 klimatutmaningarna, säger Henna Keränen, kommunikationsansvarig för Startup Climate Action och chef för partnerskap och community på Sting.

Sex noggrant utvalda startups kommer att antas till programmet som kommer att pågå i fyra månader, från februari till juni 2021. De sex teamen kommer att få tillgång till allt som Sting erbjuder i sitt Accelerate-program och dessutom sektorsspecifika affärscoacher och mentorer och ett antal klimat-orienterade aktiviteter och resurser.

Sting har lång erfarenhet av att coacha och stötta startups inom sustaintech och klimat-området. Flera av dem har blivit kända i Sverige och runt om i världen, exempelvis Midsummer, Ignitia, Sellpy, Karma, Surfcleaner, Beleco och Worldfavor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>