Stjärnspäckat på Nordens största mötesplats för hållbart företagande
Hem EVENT Stjärnspäckat på Nordens största mötesplats för hållbart företagande 2022

Stjärnspäckat på Nordens största mötesplats för hållbart företagande 2022

Publicerat av: Redaktionen

Nordic Sustainability Expo:

Stjärnspäckat på Nordens största mötesplats för hållbart företagande

Våren 2022 fokuserar Stockholmsmässan på hållbarhet. Nu släpper man de första namnen i talarprogrammet för Nordic Sustainability Expo, där ministrar, klimatpsykologer, forskare och klimatexperter utlovas på mässans tre scener och två parallella konferenser.

Den 17–18 maj samlas företag, organisationer, experter, forskare och föregångare inom hållbarhet på Stockholmsmässan och Nordic Sustainability Expo. Konferensen arrangeras tillsammans med Nordisk Miljömärkning Svanen, Cradlenet, CSR Sweden och A Sustainable Tomorrow.

Där kommer besökarna att kunna lyssna till välkända forskare såsom Cecilia Solér Göteborgs universitet, Fredrik Moberg, forskare och författare på Stockholm Recilience Center. Den norske klimatpsykologen Per Espen Stoknes kommer belysa området hur får vi människor att ställa om till en mer hållbar livsstil. Och civilministern Ida Karkiainen deltar tillsammans med Upphandlingsmyndigheten på temat upphandling. Professor emerita, författare och tidsfilosofen Bodil Jönsson reflekterar kring ”If-then och what- if”.
Gustaf Skarsgård, skådespelare och Johan Reunanen, rådgivare hållbarhetstransformation, undersöker om lösningen för beroendesjukdomen alkoholism är applicerbar på klimatkrisen. Sveriges circular queen, Elin Bergman och Amanda Borneke, cirkulär specialist inom bygg och fastighet på Sweco samt Henrik Littorin Elflygplansexpertär andra profiler som talar på mässan.

På mässområdet kommer förutom utställarnas montrar finnas tre scener som alla bjuder på ett fullspäckat program samt två konferenser för betalande gäster.

På Svanen-scenen kommer besökarna kunna lyssna på modiga politiker, spännande hållbarhetsexperter och företag med driv. Axplock ur programmet:

  • AStjärnspäckat på Nordens största mötesplats för hållbart företagandegenda 2030: Minska tunnelseendet, ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsmålen!
  • Kommunikation: Hur kan vi få fler att ställa om till en mer hållbar livsstil? Hur kan vi minska grönmattningen?
  • Produktutveckling: Hur kan samarbeten utan gränser göra hållbart mer valbart?
  • Upphandling: Hur tar staten ansvar för sin hållbara offentliga konsumtion?

I programmet på Cirkulära scenen kan besökarna lyssna till forskare, experter, designers, produktutvecklare, affärsutvecklare och politiker som diskuterar utmaningar, metoder och lösningar för en cirkulär omställning. Flera av de globala hållbarhetsmålen förutsätter en övergång till cirkulär ekonomi. De globala koldioxidutsläppen skulle potentiellt kunna minskas med mer än 50 procent genom en cirkulär omställning. Värd för scenen är Cradlenet – nätverket för cirkulär ekonomi.

På EXPO-scenen står CSR-Sweden värd och här kommer stort fokus ligga på:

  • Mänskliga Rättigheter och Due Diligence. Ett område där lagstiftning inom kort kommer att falla på plats. Vad innebär denna lagstiftning för företagen och hur riskmedveten är man?
  • Vilket ledarskap krävs för att vi ska nå Hållbarhetsmålen? Komplexiteten ökar när organisationer måste hantera både hållbarhet och lönsamhet samtidigt. Transformationen mot ökad hållbarhet kräver en helt annan typ av organisation än vad vi hittills har varit vana vid.
  • Skatt på hållbarhetsagendan. Vad betyder det? Företag bidrar till hållbarhetsarbetet på många sätt, men det viktigaste är att betala skatt.

Parallellt kommer besökarna också erbjudas möjlighet att delta i både Cradlenets och A Sustainable Tomorrows betalkonferenser, den 17:e respektive den 18:e maj. Dessa biljetter köps separat och är till för dem som vill delta i AST hållbarhetskonferens – Do Look Up! Eller vill fördjupa sig inom Cirkulär ekonomi under temat: Cirkulär omställning i praktiken.

Innehåll i de parallella konferenserna

17 maj A Sustainable Tomorrows Hållbarhetskonferens; DO LOOK UP!

Varför gör vi inte det vi vet att vi måste göra?

Varför gör vi inte det vi vet att vi måste göra, varför lyssnar vi inte på forskarna? Vi vet att vi ligger efter i arbetet med att nå de Globala målen och vi vet att utan att vi alla växlar upp vårt klimatarbete blir framtiden mörk. Vi vet också att det finns goda affärer i att agera snabbt, modigt och kraftfullt.

Vad är det som håller oss tillbaka och vilka verktyg är det vi behöver för att komma loss? A Sustainable Tomorrow presenterar de främsta experterna som ger dig insikterna som ökar din genomförandekraft och stärker dig som ledare.

18 maj Cradlenet; CIRKULÄR OMSTÄLLNING I PRAKTIKEN

Från mål till plan och genomförande: en praktiskt orienterad konferens för företag och andra organisationer som vill påbörja eller accelerera sin cirkulära omställning. Varje programpunkt leds av en engagerande och pedagogisk expert. Vi bjuder på konkreta och inspirerande exempel med gäster från innovativa företag som berättar hur de gjorde och summerar de viktigaste utmaningarna, möjligheterna och insikterna. Moderator och talare Elin Bergman mfl.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>