Efterfrågan på hållbarhetschefer ökar
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Svenska företag och organisationer tillsätter allt fler hållberhetschefer.

Svenska företag och organisationer tillsätter allt fler hållberhetschefer.

Publicerat av: Redaktionen

Efterfrågan på hållbarhetschefer ökar

Det har blivit en central roll i ledning en och efterfrågan ökar stadigt enligt interimsförmedlaren Scandinavian Executive.

Efterfrågan på hållbarhetschefer ökar

Michael Gabrielsson

Hållbarhet var från början ett slags CSR-uppdrag inom företagen. Syftet var att visa att företaget även gjorde goda insatser. I takt med att det kommit nya regelkrav och direktiv om att företag ska arbeta med hållbarhetsfrågor har rollen blivit vanligare. Idag finns knappast något företag som inte arbetar med hållbarhet.

– Numera är det ett strategiskt framgångsrecept att vara hållbar. Ingen kan i dagens värld nonchalera hållbarhetsfrågan, för då försvinner kunderna, säger Michael Gabrielsson på interimsförmedlaren Scandinavian Executive.

Från att ha varit en väldigt nischad grupp är hållbarhetscheferna nu bland de mest efterfrågade,

– För ett par år sedan fanns det bara en handfull som hade den kompetensen. I dag är det en av de vanligare hos oss. Det finns också en fördel att jobba med hållbarhetsfrågor på konsultbasis. Att ha med sig erfarenheter från olika branscher och verksamheter ger fler perspektiv som företagen kan använda säger Michael Gabrielsson.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>