Sveriges mest hållbara fondförsäkring
Hem HÅLLBAR EKONOMI Sveriges mest hållbara fondförsäkring

Sveriges mest hållbara fondförsäkring

Publicerat av: Redaktionen

När Max Matthiessen idag lanserar rapporten “Ansvarsfullt ägande”, är SPP det enda bolaget som får högst betyg inom fondförsäkring.

Därmed når SPP för sjunde året i rad en topplacering. För SPPs kunder är betyget ett viktigt kvitto för att de gjort ett bra val.

– SPP har under lång tid arbetat för att vara en ledande aktör inom hållbara investeringar. Men spararnas krav pekar i en tydlig riktning: branschen behöver sikta högre, och effekterna behöver redovisas tydligare, säger Staffan Hansén, vd SPP.

Nyligen släpptes den fjärde upplagan av SPPs årliga undersökning Blinda Fläcken, som visade att sparare numera betraktar hållbarhet som en hygienfråga i nivå med att kundtjänsten fungerar.

– Vår egen undersökning visade att 8 av 10 anställda vill ha ett hållbart pensionssparande, samtidigt som endast 8 av 29 storföretag har en strategi för hållbara tjänstepensioner. Svenska företag lägger av 500 miljoner kronor om dagen till tjänstepensioner, det är pengar som ger en enorm kraft att göra skillnad, säger Staffan Hansén.

Sveriges mest hållbara fondförsäkring

Staffan Hansén, vd SPP

Inom kategorin fondförsäkring betygsätter Max Matthiessen bolagens fondutbud, möjligheten för pensionsspararna att skapa en balanserad portfölj och utifrån vilka kriterier pensionsbolagen upphandlar fonder. Även den guidning och information som erbjuds på pensionsbolagens hemsidor och fondtorg utvärderas utifrån spararens perspektiv.

I en egen kommentar till rapporten förklaras SPPs topplacering enligt följande:

– SPP är fortsatt stalltipset för de som vill spara hållbart i fondförsäkring. SPP har ett brett och användbart utbud av fossilfria hållbarhetsfonder. SPP tillhandhåller även bra och tydlig information om fonderna, vilket gör det enklare för spararna att välja hållbart, säger Kaj Elfgren, Analysansvarig Liv & Pension vid Max Matthiessen.

Här finns årets rapport att läsa i sin helhet: www.maxm.se/aa2019

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>