Untitled 19
Hem TRANSPORT Tågtransporter minskar utsläpp med 80%

Tågtransporter minskar utsläpp med 80%

Publicerat av: Redaktionen

Från Elgiganten Logistik skickas varje år 1 300 000 kubikmeter hemelektronik till varuhusen och butikerna runt om i Norden.

Cirka 400 lastbilar lämnar det 107 000 kvadratmeter stora lagret i Jönköping varje vecka.

Elgiganten Logistik ligger i framkant när det gäller hållbara transporter genom sitt initiativ ”Logistik med hjärtat” som innebär att man säkerställer chaufförers arbetsförhållanden, transportsäkerhet och självklart även miljö & hållbarhet.

– Vi är marknadsledande som både kan och vill göra skillnad. Miljöaspekten är naturligtvis en av de faktorer vi har mest fokus på, säger Jonas Danielsen, Distrubutionschef på Elgiganten Logistik.

Untitled 19Sedan maj 2020 har Elgiganten Logistik valt att byta ut många lastbilstransporter mot tågtransporter för de längre sträckorna upp till norra Sverige. Den senaste rapporten visar resultatet för november 2020, den absolut största handelsperioden för koncernen i och med Black Week och julhandeln. Genom att frakta en stor del av det långväga godset med tåg i stället för lastbil har Elgiganten minskat utsläppen med hela 80%.

– Det pågår ständigt en utvärdering av möjligheter att förbättra och effektivisera våra transporter. Vi samarbetar med flera transportleverantörer och gör regelbundna granskningar för att följa upp efterlevnad av våra transporter kopplat till ”Logistik med hjärtat”. Det var i samband med en sådan granskning som vi fick veta vilken enorm miljövinst järnvägsinitiativet är, berättar Jonas Danielsen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>