Tele2 levererar 5G till leveransroboten HUGO
Hem TRANSPORT Tele2 levererar 5G uppkoppling till leveransroboten HUGO

Tele2 levererar 5G uppkoppling till leveransroboten HUGO

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 har tecknat avtal med Hugo Delivery för att testa 5G uppkoppling till leveransroboten HUGO.

Roboten kommer bland annat att användas för den sista sträckan för leveranser, ”sista-milen” och reducerar på det sättet miljömässiga och ekonomiska kostnader.

Med hjälp av 5G kan den dessutom fjärrstyras.

Tillsammans med ett industriellt 5G modem från HMS Networks kommer Tele2 leverera uppkoppling med 5G till tjänsten HUGO Delivery. Leveranserna kan på så sätt ske under alla dygnets tider, helt ljudlöst och fossilfritt.

–Med hjälp av autonoma, elektrifierade fordon kan miljöpåverkan och utsläpp minska avsevärt jämfört med att använda fordon som använder fossila bränslen. Vi är glada att vi har möjlighet att vidareutveckla Tele2s erbjudande inom 5G ihop med HMS Networks och tillsammans erbjuda marknaden den här typen av innovativa lösningar med ett pålitligt och stabilt 5G-nät, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

Tele2 levererar 5G till leveransroboten HUGOMed en 5G-uppkoppling kan roboten fjärrstyras helt och hållet genom video från kameror bak och fram på roboten som möjliggör föraren att sitta på en helt annan plats än roboten befinner sig på. Idag används 4G som inte har tillräcklig kapacitet för att överföra video utan fjärrstyrningen kräver att föraren går bredvid. Genom att fjärrstyra autonoma fordon behövs inte längre en förare per robot utan robotarna kan styras centralt och övervakas som en flotta.

– Vi har 5G-lösningar för exempelvis autonoma fordon och ihop med Tele2 kan vi i förlängningen erbjuda våra kunder en snabb 5G-uppkoppling, som ofta är förutsättningen för att kommersialisera autonoma transporter. Många länder kräver fjärrstyrning via video för att kunna få köra bland övrig trafik, säger Jens Jakobsen, Development Manager, HMS Networks.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>