Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo
Hem EVENTMÄSSA Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo i Helsingborg

Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo i Helsingborg

Publicerat av: Redaktionen

På Hamntorget i Helsingborg bjuder Riksbyggen in till sitt Värdskapshus den 15 juni med start klockan 14.00.

Temat är ”Boende för äldre – en stor samhällsfråga både i nutid och framtid”.

Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo

Under fyra dagar i juni sätter H22 Arena, som Riksbyggen är en del av, ljuset på de samhällsutmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat.

Tips! Missa inte paneldebatten om ”Hur skapar vi hållbara bostadsområden”. Paneldebatten startar kl 12.30 på Hamntorget och medverkar gör bland andra Johan Danielsson (S), bostadsminister, Viktor Wärnick (M), bostadspolitisk talesperson och Ulrika Nyström, regionchef arbetsområde Bostad, Riksbyggen.

Se hela Riksbyggens program under H22 City Expo

Kom till Värdskapshuset Neptune!

Av den rekordstora generationen födda på 1940-talet bor fortfarande många kvar i sina villor eller radhus.

– Behovet av anpassade bostäder för äldre är redan idag stort och kommer att bli akut om några år, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Kooperativa Riksbyggen har under många år arbetat med frågan, både genom konceptet Bonum seniorboende i bostadsrätt samt med Kooperativa hyresrättsföreningar för äldre.

14.00: Att bygga för äldre är att bygga för unga

Vi blickar framåt för att se hur stort behovet av bostäder för en äldre målgrupp kommer att vara. Riksbyggen presenterar också sitt koncept för seniorbostadsrätter, Bonum. Idag är över 1 300 Bonumlägenheter inflyttade och behovet är fortsatt stort.

Medverkande:

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad
Mathias Sandberg, konceptchef Riksbyggen

15.00: Kooperativa Hyresrätter för äldre – en unik modell

Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i över tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

Medverkande:

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen.
Carina Persson, marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning, Riksbyggen norra Skåne

16.00: Riksbyggen bygger det nya Helsingborg och tar hand om husen

Riksbyggen är en av de aktörer som under lång tid byggt mest bostäder i Helsingborg med omnejd. Till skillnad från många andra stannar Riksbyggen kvar och sköter fastighetsförvaltningen när husen är klara. Det är ett arbetssätt som leder till långsiktighet och ökad hållbarhet men också till innovation och utveckling. Vilka projekt är på gång i Helsingborg och var bygger Riksbyggen just nu? Och hur arbetar Riksbyggen med att utveckla sin fastighetsförvaltning för att husen och gårdarna ska vara välskötta år efter år?

Medverkande:

Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, Affärsområde Bostad, Riksbyggen
Carina Persson, marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning, Riksbyggen norra Skåne

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>