Hem MILJÖ Tre nya styrelseledamöter till WaterAid

Tre nya styrelseledamöter till WaterAid

Publicerat av: Redaktionen

Tre nya styrelseledamöter till WaterAid 3

I början av juni tillträdde Cecilia Hermansson, Sara Haasmark och Pär Dalhielm i WaterAid Sveriges styrelse. De nya ledamöterna bidrar med bred kompetens inom vattensektorn, ekonomi och hållbarhet. Samtliga är invalda på två år.

Cecilia Hermansson

Cecilia Hermansson är ekonom och forskar inom fastighet och finans på Kungliga Tekniska Högskolan. Hon är också verksam i styrelser såsom Folksam Liv, Creades och HUI Research. Tidigare var Cecilia chefsekonom på Swedbank och hon har också arbetat inom Finansdepartementet och Sida, inklusive en treårig tjänstgöring på ambassaden i Nairobi.

– Under min tid inom biståndet insåg jag vilken betydelse rent vatten och sanitet har för fattigdomsbekämpning, hälsa och jämställdhet. Jag ser fram emot att få bidra till WaterAids arbete att samla samhällets gemensamma krafter för att ytterligare stärka global vattenförsörjning, hållbarhet och människors välfärd, säger Cecilia Hermansson.

Sara Haasmark

Sara Haasmark är hållbarhetsansvarig på ICA Fastigheter och har en bakgrund som VD på Samhällsbyggarna, och som hållbarhetschef på Fastighetsägarna Stockholm. Hon har arbetat i fastighetsbranschen med byggprojektledning och fastighetsutveckling sedan 2000. Sara har en civilingenjörsexamen från KTH inom lantmäteri, bygg och fastighetsteknik och läste sin master på engelska inom environmental engineering & sustainable infrastructure.

– Jag är mycket intresserad av och engagerad i hållbarhetsfrågor och tänker att allt hänger ihop. Hållbarhetsfrågor är globala och vi behöver känna oss trygga för att kunna utvecklas och bidra till det hållbara samhället. Därför tycker jag att WaterAids arbete är så oerhört viktigt och nödvändigt, säger Sara Haasmark.

Pär Dalhielm

Pär Dalhielm är VD på Svenskt Vatten, en bransch- och expertorganisation som representerar alla kommuner och VA-organisationer i Sverige. De senaste 16 åren har han ägnat sig åt olika former av samhälls- och miljöfrågor i ledande befattning. Med bakgrund från såväl statlig, regional som lokal nivå är han väl förtrogen med beslutsfattande på olika nivåer, till exempel som ledamot i Generalförsamlingen för de europeiska vattenorganisationerna (EurEau).

– Möjligheten att engagera mig i WaterAid är verkligen något jag ser fram emot. Ett oerhört fint och viktigt uppdrag. Tillsammans med styrelsen, medarbetare och partners hoppas jag kunna bidra till en bättre värld både för individer och för samhällen, säger Pär Dalhielm.

Tobias Krantz, styrelseordförande för WaterAid Sverige, kommenterar:

– Med tanke på coronapandemin är WaterAids arbete mer relevant än någonsin. 3 miljarder människor saknar möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten och nästan hälften av alla sjukhus i fattiga länder saknar tillgång till rent vatten. Med våra nya styrelsemedlemmar får vi in tre personer med stor kompetens och breda kontaktnät, vilket verkligen kommer bidra till WaterAids livsviktiga arbete, både nu direkt och i framtiden, säger Tobias Krantz.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>