Hem NYHETER Uber går ihop med Renault och Nissan för att elektrifiera resor i Europa.

Uber går ihop med Renault och Nissan för att elektrifiera resor i Europa.

Publicerat av: Redaktionen

Uber går ihop med Renault och Nissan för att elektrifiera resor i Europa. 3

Uber går ihop med Renault och Nissan för att elektrifiera resor i Europa.

Renault, Nissan och Uber utforskar ett partnerskap i Europa. Företagen har som mål att arbeta tillsammans för att öka antaget av elbilar och utbyggnaden av infrastrukturen

Renault-Nissan Alliansen, har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) med Uber i syfte att elektrifiera sina kunders resor i Europa. Företagen ser nu över hur man genom ett samarbete kan förse partnerförare i Uber App med prisvärda elbilar i vissa europeiska länder, särskilt Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och Portugal. Det är resultatet av ett framgångsrikt pilotprojekt mellan Nissan och Uber i Storbritannien.

Ett MoU (Memorandum of Understanding) tillkännagavs idag som en del i Ubers plan att vara en utsläppsfri mobilitetslösning. 2025 kommer hälften av Ubers körningar ske med elbilar i sju europeiska huvudstäder; Amsterdam, Berlin, Bryssel, Lissabon, London, Madrid och Paris). Det innebär att passagerarna kan välja en utsläppsfri bil i städer som representerar 80% av Uber i Europa i slutet av 2021.

Under MoU kommer företagen nu att undersöka hur samarbetet kan påskynda antagandet av elbilar och det elektriska ekosystemet i europeiska städer genom att:

  • Erbjuda partnerförare i Uber App tillgång till elbilar från Renault och Nissan: Renault ZOE och Nissan Leaf och framtida nya elbilar från båda företagen.
  • Förlänga pilotprojektet från UK till Frankrike i slutet av 2020, i syfte skala upp programmet även till Nederländerna, Portugal och andra marknader.
  • Starta gemensamma marknadsförings- och utbildningsplaner för att marknadsföra erbjudanden och fördelar för elfordon för Ubers partnerförare och erbjuda provkörningar så att de kan uppleva bilarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>