Uber går ihop med Renault och Nissan för att elektrifiera resor i Europa.

Uber går ihop med Renault och Nissan för att elektrifiera resor i Europa. 1

Uber går ihop med Renault och Nissan för att elektrifiera resor i Europa.

Renault, Nissan och Uber utforskar ett partnerskap i Europa. Företagen har som mål att arbeta tillsammans för att öka antaget av elbilar och utbyggnaden av infrastrukturen

Renault-Nissan Alliansen, har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) med Uber i syfte att elektrifiera sina kunders resor i Europa. Företagen ser nu över hur man genom ett samarbete kan förse partnerförare i Uber App med prisvärda elbilar i vissa europeiska länder, särskilt Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och Portugal. Det är resultatet av ett framgångsrikt pilotprojekt mellan Nissan och Uber i Storbritannien.

Ett MoU (Memorandum of Understanding) tillkännagavs idag som en del i Ubers plan att vara en utsläppsfri mobilitetslösning. 2025 kommer hälften av Ubers körningar ske med elbilar i sju europeiska huvudstäder; Amsterdam, Berlin, Bryssel, Lissabon, London, Madrid och Paris). Det innebär att passagerarna kan välja en utsläppsfri bil i städer som representerar 80% av Uber i Europa i slutet av 2021.

Under MoU kommer företagen nu att undersöka hur samarbetet kan påskynda antagandet av elbilar och det elektriska ekosystemet i europeiska städer genom att:

  • Erbjuda partnerförare i Uber App tillgång till elbilar från Renault och Nissan: Renault ZOE och Nissan Leaf och framtida nya elbilar från båda företagen.
  • Förlänga pilotprojektet från UK till Frankrike i slutet av 2020, i syfte skala upp programmet även till Nederländerna, Portugal och andra marknader.
  • Starta gemensamma marknadsförings- och utbildningsplaner för att marknadsföra erbjudanden och fördelar för elfordon för Ubers partnerförare och erbjuda provkörningar så att de kan uppleva bilarna.

Related Articles