Undersökning visar att män prioriterar ren bil framför sin partner
Hem STUDIER Undersökning visar: män prioriterar ren bil framför sin partner

Undersökning visar: män prioriterar ren bil framför sin partner

Publicerat av: Redaktionen

Mer än 60 procent av Sveriges män tvättar bilen minst varannan månad medan knappt 40 procent uppvaktar sin partner under samma tidsperiod.

Det visar en ny undersökning av YouGov på uppdrag av miljöinitiativet Hållbar Biltvätt.

Ett resultat som inte förvånar parterapeuten Anneli Östling.

Alla hjärtans dag ligger runt hörnet och då är det vanligt att par visar extra mycket uppskattning till varandra. En ny undersökning av YouGov, på uppdrag av miljöinitiativet Hållbar Biltvätt, visar dock att det är bilen som får mest uppskattning av männen. 62 procent uppger att de tvättar bilen minst varannan månad och endast 36 procent uppger att de uppvaktar sin partner med blommor, presenter eller annat under samma tidsperiod.

Undersökning visar att män prioriterar ren bil framför sin partner

Anneli Östling

– Det är jättebra att folk hittar till biltvätten som har godkända reningsverk, men det är såklart tråkigt att det ska gå ut över relationen. Mitt tips är att åka till automatbiltvätten tillsammans nästa gång! Att spendera tid med sin partner är för många värdefullt och man kan ju också passa på att bjuda sin partner på en fika, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt och vd för Organisationen Sveriges Servicestationer.

Anneli Östling är relationsexpert och parterapeut och driver podden Relationsguiden. Hon menar att det är vanligt att par har olika uppfattningar om hur man uppvaktar sin partner.

Det mest vanliga är att kvinnor önskar sig mer av känslomässig och romantisk uppvaktning medan männen ser det naturligt att göra fler praktiska saker.

– Jag är egentligen inte förvånad över att män tvättar bilen oftare än de uppvaktar sin partner. I vardagen med allt som ska hinnas med för att få ihop livet så brukar relationen dessvärre ofta prioriteras ned, av både män och kvinnor. Eftersom jag på sätt och vis sitter med facit i hand så kan jag tycka att det är synd och något som borde prioriteras högre med tanke på den smärta, obalans och distans det kan skapa i relationen när man inte tar hand om den varje dag, säger Anneli.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>