Ungdomar förvandlar skräp till mode
Hem EVENT Ungdomar förvandlar skräp till mode till en stor Fashion show den 6 november

Ungdomar förvandlar skräp till mode till en stor Fashion show den 6 november

Publicerat av: Redaktionen

Kan gamla chipspåsar, cykeldäck och trasiga vinylskivor passa på catwalken?

Nu pågår modeveckor på Kulturkvarteret där ungdomar skapar kläder till en stor Fashion show den 6 november.

–Deltagarna gör varsin kollektion av återbruksmaterial som de sedan tävlar med, säger Filsan Shire som ligger bakom idén till projektet.

Under två veckor skapar tio ungdomar kläder av skräp. Kollektionerna tävlar sedan inför publik i en stor modevisning på Kulturkvarteret den 6 november. Där bedöms kollektionerna av en jury bestående av Angelo Da Silveira, skaparen av klädmärket Diemonde, Edna Abdiaziz, influenser inom kläder och make-up och influensern Samia Irumva.

På Fashion show uppträder artisterna Landry Kawalo, Ken Thani och Ashmed. Med projektet vill initiativtagarna få ännu fler unga att besöka Örebros nya mötesplats.

Ungdomar förvandlar skräp till mode–Kulturkvarteret är något vi alla skapar tillsammans. Här ska det vara låga trösklar så att alla unga i Örebro känner sig välkomna, säger Klara Olander, bibliotekarie på ungdomsavdelningen.

Projektet är ett samarbete mellan Örebro kulturskolan, Trainstation Vivalla, Örebro bibliotek och KFUM Dans Örebro-Massive Community.
–Det är genom samarbeten vi knyter ihop stan och får unga från olika stadsdelar att mötas, säger Anita Basha, kulturpedagog på Örebro kulturskola.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>