Hem HÄLSA Vaccinationen mot covid-19 är igång i Stockholm

Vaccinationen mot covid-19 är igång i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Vaccinationen mot covid-19 är igång i Stockholm 3

Söndag 27 december, vaccinerades de första i Stockholmsregionen mot covid-19. Den första omgången omfattar vaccin för 425 personer. Först ut var boende på några äldreboenden runtom i Stockholms län. Hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) kommenterar:

Starten av vaccinationen är en efterlängtad, glädjens, dag. Nu vidtar en omsorgsfull och ganska lång process för att successivt vaccinera alla vuxna invånare i Stockholmsregionen. Äldre som bor på särskilda boenden är först ut att få vaccin, och andra personer i riskgrupp som har sjukvård och stöd i det egna hemmet. Sedan fortsätter vi med andra riskgrupper och vårdpersonal. Om några månader blir det aktuellt att börja vaccinera allmänheten i stort, berättar Anna Starbrink (L).

Jag vill verkligen uppmana alla stockholmare och svenskar att vaccinera sig, när det blir er tur. Det är ett skydd för dig själv men också för andra omkring dig: anhöriga, kollegor och alla medmänniskor som du kanske inte känner särskilt för dem i riskgrupp. Visa ansvar och solidaritet och ta vaccinet, uppmanar Anna Starbrink (L).

I dag är en glädjens dag men coronapandemin är långtifrån över. Vi måste alla fortsätta leva efter de strikta rekommendationerna. Håll ut, håll avstånd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>