Hem NYHETER Coronapassport växer med mottagningar i Hudiksvall, Kungälv, Köping, Visby och Växjö.

Coronapassport växer med mottagningar i Hudiksvall, Kungälv, Köping, Visby och Växjö.

Publicerat av: Redaktionen
Coronapassport växer med mottagningar i Hudiksvall, Kungälv, Köping, Visby och Växjö. 2

Kliniker anslutna till Coronapassport som erbjuder PCR-test och friskhetsintyg till resenärer

Senast i raden av kliniker att ansluta till tjänsten www.coronapassport.se, som ska underlätta internationellt resande och hanteras av Tataa Biocenter, är Läkarhuset Västertull i samarbete med Hedda Care i Hudiksvall, Kungälvs Vaccinationsmottagning, Avonova Human Capital i Köping, Visby och Västerås, Doktor Hemma i Stockholm och ExpressCare i Lund, Stockholm och Växjö.

Flera länder kräver negativt test för SARS-CoV-2 för inresa, men reglerna är inte enhetliga, och kan ändras med kort varsel. Resandet blir utmanande och förenat med risken att inte komma fram, eller hamna i karantän.

www.coronapassport.se når man enkelt till den uppdaterade information, land för land, som finns hos UD. Under ”Hitta din klinik” finns uppgifter om vårdgivare som erbjuder test för aktiv infektion och utfärdar intyg enligt de krav som respektive land ställer.

Prov för aktiv infektion tas med näs- eller halssvabbning av medicinsk personal, varefter det transporteras för analys hos Tataa Biocenter i Göteborg. Svar rapporteras till vårdgivaren samma dag eller senast dagen därpå. Vårdgivaren rapporterar till Folkhälsomyndigheten och, vid negativt testsvar, utfärdar friskhetsintyg.

Testet är framförallt för resenärer, men kan även passa individer som önskar träffa personer som tillhör riskgrupper och vill förvissa sig om smittfrihet, och semesterfirare som ska återvända till arbetet. Den som är sjuk ska vända sig till 1177 Vårdguiden och till vården.

Anslutna vårdgivare till www.coronapassport.se är ExpressCare i Alingsås, Gendoktorn och ExpressCare i Borås, Aros Vaccin i Eskilstuna, Askimskliniken, Cleopatra Medical Center, Gendoktorn Medicinsk Service, Götabergshälsan, Hagakliniken, Hedda Care, iDr Medical, Långedrags Sjuksköterskemottagning, Läkarhälsan privatvård, pe3 Företagshälsa, Vårdcentralen Citysjukhuset i Göteborg, Gendoktorn i Helsingborg, Hedda Care i Hudiksvall, Vaccinhuset i Jönköping, Kalmar vaccination, Privatläkare Evangelos Lolis och Scandinavian Gastro Clinic i Karlstad, Kungälvs Vaccinationsmottagning, Avonova i Köping och Lidköping, S2 Medical i Linköping, Express Care, Gendoktorn och iDr Medical i Lund, Gendoktorn, Hedda Care ovh iDr Medical i Malmö, Scandinavian Gastro Clinic i Mölndal, Carballos Klinic i Nacka, Avonova i Norrköping, Carballos Klinic i Nässjö, Avonova i Skara, Avonova, Doktor Hemma, Express Care, Hedda Care, Mobil@Doktorn, NinaNurse, Quality Care Europe och Vårdkuriren i Stockholm, Gendoktorn, MKCare och Resecentrum Vaccinationer i Uppsala, Avonova i Visby, Avonova och Sjuksköterskemottagningen i Västerås och ExpressCare i Växjö.

Tataa Biocenter AB, ett ackrediterat laboratorium i Göteborg, var den 3 februari bland de första i Europa att erbjuda test för SARS-CoV-2 i samarbete med MLS-laboratoriet vid Saint James Hospital på Malta. Den 31 mars CE-IVD-registrerades TATAA SARS-CoV-2 Detection kit, vilket gav Tataa Biocenter möjlighet att analysera även i Sverige. Tataa bidrar till den offentliga testningen i Västra Götalandsregionen och ligger bakom plattformen www.coronapassport.se för privat testning i Sverige. 13 maj var Tataa Biocenter först i Sverige med att erbjuda laboratorieanalys för antikroppar mot SARS-CoV-2. Dessa utförs numera av Life Genomics AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>