Valeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050 och kommer redan att ha nått 45 procent av sitt mål 2030
Hem MILJÖ Valeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050 och kommer redan att ha nått 45 procent av sitt mål 2030

Valeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050 och kommer redan att ha nått 45 procent av sitt mål 2030

Publicerat av: Redaktionen

Valeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050 och kommer redan att ha nått 45 procent av sitt mål 2030

År 2030 kommer Valeos utsläpp att ha minskat med 45 procent över hela sin värdekedja – inklusive utsläpp från leverantörer, egen drift och slutanvändning av sina produkter – jämfört med 2019. År 2050 kommer Valeo att ha uppnått koldioxidneutralitet för alla sina egna verksamheter och över hela sin leveranskedja över hela världen och kommer att vara 100 procent koldioxidneutralt (inklusive slutanvändningen av sina produkter) i Europa.

Valeo är också undertecknare av kampanjen ”Business Ambition 1,5° C” som kopplar samman företag som åtagit sig att uppnå koldioxidneutralitet till 2050 genom initiativet ”Science Based Targets”.

– Hela fordonsindustrin investerar kraftigt i kampen mot global uppvärmning. På Valeo har minskningen av koldioxidutsläpp varit central i vår strategi sedan 2010, och försäljningen från tekniker som hjälper till att minska koldioxidutsläppen har vuxit 20 gånger till cirka 10 miljarder euro år 2021. Vi tänker fortsätta våra ansträngningar med målet att uppnå koldioxidneutralitet 2050 och nå nästan hälften av detta mål 2030, säger Jacques Aschenbroich, Valeos ordförande och verkställande direktör.

År 2030 kommer Valeo att ha investerat mer än 400 miljoner euro i att minska utsläppen i samband med dess operativa verksamhet. Dessa investeringar kommer att användas för att uppgradera koncernens anläggningar så att de nuvarande 100 mest koldioxidintensiva anläggningarna kan bli energieffektiva anläggningar fram till 2030. Uppgraderingar kommer att omfatta utveckling av miljövänliga byggnader, ökad användningen av LED-belysning och integrationen av värmeåtervinningssystem.

Andelen koldioxidsnål energi i koncernens energiförbrukning kommer att öka från 5,5 procent år 2019 till 80 procent fram till 2030 och har redan stigit till 50 procent till 2025. Ett antal anläggningar testar redan alternativ för förnybar energi, inklusive tre koncernplatser i Chennai (Indien), där 90 procent av energin kommer från vindkraft, och anläggningar i Sanand (Indien) och Bad Rodach (Tyskland), som använder sina egna solenergianläggningar för att producera 30 procent respektive 20 procent av den energi de förbrukar.

Valeo har också ställt samma mål för koldioxidutsläpp för sina leverantörer och användningen av material med låga utsläpp kommer att öka. Samtidigt kommer Valeo att fortsätta att utöka sin portfölj av teknologier som bidrar till transporter med låga koldioxidutsläpp, i synnerhet sina lösningar för fordonselektrifiering, ett område där koncernen för närvarande är världsledande. Under de senaste tio åren har Valeo investerat mer än tio miljarder euro i teknik som minskar koldioxidutsläppen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>