Världsmiljödagen – Teknologibolaget ABAX samarbetar med WeForest
Hem NYHETER Världsmiljödagen – Teknologibolaget ABAX samarbetar med WeForest

Världsmiljödagen – Teknologibolaget ABAX samarbetar med WeForest

Publicerat av: Redaktionen
Världsmiljödagen – Teknologibolaget ABAX samarbetar med WeForest

Atle Karlsen (CPO) och Morten Strand (VD)

Världsmiljödagen, 5 juni 2020 – Marknadsledande telematikföretaget ABAX  lanserar ett skogsbruksprojekt tillsammans med volontärorganisationen WeForest.

Målet är att öka medvetenheten om klimatförändringar genom skogsbruk och är en del av en nyare företagsstrategi där ABAX kommer att bli koldioxidneutralt 2022.

ABAX AS är en ledande SaaS-leverantör av telematik som ger företag med företagsfordon möjlighet att övervaka utsläppsrelaterade körhändelser och se exakt vilka kostnader som är förknippade med ogynnsamt körbeteende.

Varje köpta abonnemang bidrar direkt till det återskogningsprojekt som för närvarande pågår i Malawi för att återställa Mount Mulanje Forest. Under det första året med WeForest har ABAX åtagit sig 100 000 euro för att stödja 80 hektar assisterad naturlig förnyelse, detta är cirka 96 fotbollsplaner. Hittills har detta projekt återställt 320000 träd över 256 hektar skog.

Varför återplantering?

‘Vi har valt att plantera träd för att träd är den bästa tekniken vi har för att ta bort koldioxid från atmosfären. Hos ABAX handlar vi allt om tekniken som vi kan lita på i framtiden. ”Säger Chief Performance Officer Bruce Atle Karlsen. Prognoserna för den globala temperaturökningen har fått ABAX att ta en aktiv och engagerad position i branschen. Att plantera träd och återställa skogar kommer att bidra till att minska överskottet av koldioxidutsläpp från atmosfären.

Men det handlar inte bara om att plantera träd

I januari antog ABAX en planetdriven mätning som syftar till att bli koldioxidneutral 2022. Dedicated personal har påbörjat olika initiativ för att minska företagens utsläpp som att byta till en helelektrisk företagsflotta och flytta till hållbara produktförpackningar. ABAXs teknikprogramvara ger också sina kunder chansen att göra detsamma som hjälper framtidssäkra sina företag från den oundvikliga miljörapporteringen.

ABAX anstränger sig för att samarbeta med sin värdekedja för att driva mer hållbara transaktioner med sina leverantörer. De inbjuder också lokala organisationer att gå med och mobilisera hållbar praxis i affärer.

WeForest

WeForest är en internationell, icke vinstgivande organisation som arbetar med företag, aktörer inom vetenskapen och klimataktivister för att utveckla skalbara och bestående lösningar som återskapar skadade skogslandskap i sårbara områden i hela världen. WeForests återbeskogningsprojekt består av mycket mer än att bara plantera träd. Varje projekt genomförs med hänsyn till den lokala kontexten, och stärker lokalsamhällena med hållbara försörjningsalternativ.

Av de 3,4 miljon hektar skog, som täckte en tredjedel av Malawis yta har idag 65 % av avverkats till följd av lokalsamhällenas överberoende av denna naturresurs i form av ved, virke och träkol för att säkra livsuppehället. Och prognosen är att detta bara kommer att fortsätta till följd av den växande befolkningen. WeForest samarbetar med Malawis skogsvårdsmyndighet, Mulajne Mountain Conservation Trust samt 10 lokala plantskolor för att bevara skogens biologiska mångfald, återställa 2 skogstyper, skapa arbetstillfällen och alternativa inkomstkällor för lokalsamhällena och hejda avskogningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>