SPP/Storebrand återigen ett av världens 10 procent mest hållbara företag
Hem HÅLLBAR UTVECKLING SPP ett av världens mest hållbara företag

SPP ett av världens mest hållbara företag

Publicerat av: Redaktionen

I helgen stod det klart att Storebrand, som SPP är en del av, återigen tar plats på det prestigefulla Dow Jones Sustainability Index 2021.

Det innebär att Storebrand inkluderat SPP är ett av världens tio procent mest hållbara börsnoterade företag.

– Vi är mycket stolta över placeringen på Dow Jones hållbarhetsindex. Det är ett resultat av vårt långsiktiga, systematiska och grundliga hållbarhetsarbete, och ett viktigt kvitto för våra kunder som kräver att vi ligger i framkant på området, säger Staffan Hansén, vd SPP.

Dow Jones-indexet är den mest erkända rankningen av företagens hållbarhetsansvar inom miljö- och sociala frågor. Inte minst är det en viktig riktlinje för investerare och andra intressenter vid bedömningen av företagens icke-finansiella resultat.

SPP/Storebrand återigen ett av världens 10 procent mest hållbara företag

Staffan Hansén, vd SPP Pension & Försäkring

– Jag är stolt över alla mina kollegor som varje dag bidrar till att integrera hållbarhetsarbetet i alla delar av vår verksamhet och som ständigt utforskar möjligheter till förbättringar. Genom vår medverkan i indexet får vi bekräftat, både för oss själva och för våra kunder, att vårt hållbarhetsarbete går i rätt riktning, säger Hansén.

Storebrandkoncernen har under de senaste åren arbetat för att öka transparensen i hållbarhetsrapporteringen och har inrättat ett separat hållbarhetsbibliotek för att göra arbetet tillgängligt.

Ökad transparens bidrar till utvecklingen av metoder och ramverk genom internationellt samarbete, vilket stimulerar framsteg i branschen. Om vi ska anpassa oss och nå globala hållbarhetsmål under de kommande åren behöver vi samla våra insatser.

– Klimatpakten som beslutades på FN:s klimattoppmöte, COP 26, ska implementeras och här kan vi spela en roll genom att driva på utvecklingen inom vår bransch. Klimatomställningen behöver påskyndas. Vårt mål är därför att inspirera andra företag i sitt hållbarhetsarbete och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter av att arbeta systematiskt med hållbarhetsrelaterade risker. Den senaste tiden har våra ansträngningar att förhindra avskogning och bevara naturen fått stor uppmärksamhet, kommenterar Johanna Lundgren Gestlöf, Hållbarhetschef på SPP.

Manjit Jus, ansvarig för ESG Research and Data i S&P Global, säger i en kommentar:

– Vi gratulerar Storebrand för till placeringen på DJSI World. En DJSI-utmärkelse är en återspegling av att vara ledande inom hållbarhet i sin bransch. Med ett rekordantal deltagande företag 2021 är det ett tydligt bevis på företagetskontinuerliga arbete för ett hållbart samhälle.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>